Najduži stol uz Smotru folklora i koncerte Dražena Zečića i Cecilije u Velikoj!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Foto: RVA

Foto: RVA


Najduži stol i „Čuvajmo običaje zavičaja“ od 24. do 26. svibnja održavaju se u Velikoj, a na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji saznali smo sve detalje ovogodišnjeg izdanja manifestacije. Manifestaciju su predstavili direktor Turističke zajednice Tomislav Galić i predsjednik Kulturno-umjetničkog društva „Ivan Goran Kovačić“ Bernard Grujić uz moderiranje zamjenice direktora Turističke zajednice Zlatni Papuk Kristine Rupert – prenosi Radio Vallis Aurea.

Iskoristite priliku za druženje i degustaciju tradicionalnih jela uz mnogobrojne izlagače iz cijele zemlje i susjednih država.

Tradicija je da mi Veličani svoju smotru folklora započinju već u petak, 24. svibnja i to glazbenim koncertom, ove godine uz Dražena Zečića uz pop tamburaše Paori. Centralno događanje manifestacije je svakako Najduži stol, a to sve posjetitelje očekuje u subotu, 25. svibnja od 19 sati. Uz Najduži stol održat će se i koncert Cecilije te nastavak zabave i druženja pod šatorom.

„Ovo nam je 13. po redu Najduži stol, imat ćemo kao i prijašnjih godina goste iz cijele Hrvatske, ali goste iz Budimpešte, Raše, Bosne i Hercegovine i Vojvodine. Moram istaknuti da ćemo i ove godine imati pečenog vola kojeg osigurava Općina Velika, a koji će biti podijeljen posjetiteljima, kako ne bi itko ostao gladan. Uz sve naše goste sudjelovat će i razne udruge, tvrtke i vinari iz cijele naše županije, oni će  promovirati sebe i našu destinaciju.“ – rekao je Tomislav Galić, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk.

Ulaznica za Najduži stol je 5,00 EUR i moguće ju je kupiti na samom ulazu, a ona osigurava narukvicu i pribor za jelo, kako bi mogli kušati sve izložene delicije.

„Prijave za izlagače su još uvijek otvorene, sve do ponedjeljka se mogu prijaviti svi koji to žele. Veselimo se svima koji će doći, bilo to kao izlagači ili kao posjetitelji. Ulaz će biti 5,00 eura, svaki posjetitelj će dobiti narukvicu i posudicu te pribor za jelo.“ – dodao je Tomislav Galić.

U nedjelju će se Velikom prošetati tradicionalna povorka svih sudionika Smotre folklora.

„Nedjelja je posvećena našim folklorašima i program započinje svetom misom u 11,30 sati, gdje će se naši sudionici obući i predstaviti svoju nošnju. Povorka polazi od 16,30 sati s našeg lijepog Trga hrvatskim braniteljima u centru Velike. Od 17,30 sati održat će se nastupi pod velikim šatorom. Ove godine nam dolazi jedanaest sigurnih gostiju koji su potvrdili svoj dolazak.” – rekao je Bernard Grujić.

U svečanom mimohodu i nastupu na 32. Međunarodnoj smotri folklora „Čuvajmo običaje zavičaja” sudjeluju HKUD „Matija Gubec” Tavankut, HKUD „Dubrave” Aladinići, Hrvatska izvorna grupa Budimpešta, KUD „Klokotič” Rumunjska, RKUD „Rudar” Raša, KUD „Šijaci” Biškupci, KUD „Orljava” Pleternica, Češka beseda Kaptol, KUU „Miljevci”, KUD „Jasen“ Šaptinovci, KUD „Tomislav“ Sibinj, Dječji vrtić Velika, Veličke mažoretkinje i domaćini KUD „I.G.Kovačić” Velika.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)