Nakon dugo vremena Gradska glazba Kutjevo kreće s radom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Nakon puno godina, na inicijativu gradonačelnika Josipa Budimira, okupila se Gradska glazba Kutjevo. U listopadu prošle godine ponovno je osnovana udruga čiji je predsjednik Darko Božić, dugogodišnji član koji je i nakon prestanka rada kutjevačkog orkestra, ljubav prema glazbi nastavio njegovati u Puhačkom orkestru DVD-a Orahovica – prenosi Kutjevački.hr.

Jučer je u večernjim satima održana prva kratka proba prije koje su članovi orkestra pregledali instrumente koje imaju, notne knjižice i ostalo potrebno za sam početak rada. Kao i prije, orkestar će voditi kapelnik Zoran Vlajnić koji je s Gradskom glazbom Kutjevo postizao velike uspjehe. Naime, orkestar će djelovati zajedno s Puhačkim orkestrom DVD-a Orahovica kao što je to i bio običaj.

Lijepe vijesti su te da je predsjednik kutjevačkog orkestra dobio već nekoliko upita za nastupe tijekom ove godine, a Grad Kutjevo i TZ Grada Kutjeva iskazali su veliku čast što će napokon manifestacije na području Grada moći uveličati puhački orkestar. Prva manifestacija na kojoj će nastupati bit će već za dva tjedna kada će voditi povorku maškara na Maskenbalu u Kutjevu.

Stoga su jučer okupljeni odsvirali nekoliko glazbenih točki, a sudeći po onome što smo čuli i vidjeli, Gradska glazba Kutjevo vrlo će brzo zasjati kao i nekad. Najavili su se za dolazak još neki bivši članovi koji nisu mogli doći na prvu probu tako da se za početak očekuje preko 10 članova na probama, a ovim putem prenosimo poruku da su svi pozvani sudjelovati u orkestru – bivši članovi, ali i svi oni koji su spremni obnoviti znanje ili učiti svirati.

Na Facebook-u je napravljena nova stranica na kojoj ćete moći pratiti sve novosti o Gradskoj glazbi Kutjevo pa vas pozivamo da ju označite sa „sviđa mi se“ i podržite rad orkestra: Gradska glazba Kutjevo | Kutjevo | Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *