Narednog vikenda kreće nova sezona 2. Županijske nogometne lige Požeško – slavonske

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


POŽEGA – Narednog vikenda utakmicama 1. kola počet će novo prvenstvo u 2. Županijskoj nogometnoj ligi Požeško – slavonskoj. Za razliku od prošle sezone kada je ovo natjecanje brojalo 8 klubova u natjecateljskoj sezoni 2023./2024. sudjelovat će 10 klubova što se dobilo reorganizacijom natjecanja odnosno smanjenjem 1. Županijske nogometne lige sa 14 na 12 klubova – prenosi Požeški športski savez.

S područja grada Požege u ovom rangu natječu se dva kluba, a to su Parasan (Golobrdci) koji je prošlu sezonu igrao u 1. ŽNL nakon osvajanja 2. ŽNL u sezoni 2021./2022. te Lipa (Stara Lipa) koja je aktulani viceprvak lige osvojivši odlično 2. mjesto sa bodom manje od Hrvatskog dragovoljca (Brodski Drenovac) koji je osvajanjem naslova prvaka ostvario plasman u elitni razred županijskog nogometa.  

Osim Parasana, novaci u ligi su i Sloga (Trenkovo) te Croatia (Dona Obrijež) koji su također ispali iz 1. Županijske nogometne lige. Liga će sigurno biti zanimljiva jer će se četiri, pet klubova boriti za naslov prvaka, a i konačno će županijski drugoligaši imati duže natjecanje jer 7 utakmica u polusezoni je premalo i za veteranske ekipe, a kamoli za aktivne nogometaše. 

Novu sezonu otvorit će u subotu, 26. 08. 2023. s početkom u 17,15 sati u Prekopakri domaća Slavonija i Lipa. Ostali susreti 1. kola odigrat će se u nedjelju, 27. 08. 2023. s početkom u 17,15 sati, a sastaju se Parasan – Sulkovci, BSK – Dinamo, Graničar – Sloga i Croatia – Eminovci. Samo će Slavonija svoje domaće utakmice igrati subotom dok će ostalih 9 klubova igrati nedjeljom. 

(Foto : Jakov Mandić) 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *