Nastavak Erasmus+ aktivnosti u Osnovnoj školi „Dobriša Cesarić“, Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Učenici i učitelji Osnovne škole „Dobriša Cesarić“, Požega su se nakon neizvjesne 2020. godine vratili Erasmus + aktivnostima i postojećem projektu koji je zbog epidemije korone bio kratko obustavljen. Premda se mobilnosti nisu održavale kroz 2020. godinu učitelji i učenici sve su svoje aktivnosti održavali online susretima na platformi eTwinninga, razmjenom ideja i virtualnim druženjima. Poticale su se i održavale aktivnosti vezane uz temu: Life with values- život s društvenim vrijednostima putem kojih su učenici sadašnjih sedmih razreda naše škole mjesečno odrađivali radionice, kvizove, slali su čestitke, radili sa web 2.0 alatima i strpljivo čekali na smirivanje situacije koju je izazvala pandemija koronavirusa.

Naš nastavak mobilnosti održao se od 25. 9 2021. do 2.10.2021. u Grčkoj u mjestu Kozani. Susretu, radionicama i aktivnostima nazočili su sudionici iz 6 zemalja : Grčke, Poljske, Turske, Portugala, Španjolske i Hrvatske, te učitelji i učenici, njih 42 ukupno. Tema našeg projekta odnosi se na poticanje i razvoj poželjnih društvenih vrijednosti kao temelju razvoja europskog društva ( svaka država članica obrađuje putem aktivnosti u svojoj zemlji po tri društvene vrijednosti: zahvalnost, jednakost, prijateljstvo, poštovanje, skromnost, pravdu, odanost, ljubaznost, samopoštovanje…)

Kroz aktivnosti učenici uče koristiti svoje vještine konverzacije i sporazumijevanja na engleskom jeziku, upoznaju školske sustave, sličnosti i različitosti među zemljama partnerima, predstavljaju svoju školu i svoju domovinu kroz susrete, radionice, igre, posjete kulturnim i sportskim ustanovama zemalja članica. Iz naše škole na mobilnosti su bile prisutne tri učiteljice i četiri učenice sedmih razreda.

Učenici su u sklopu ove mobilnosti odsjeli u mjestu Kozani gdje je domaćin bila 2 nd EPAL of Kozani, srednja škola s učenicima do 17 godina. U sklopu projekta sudjeluju djeca od 10 do 18 godina starosti. Poseban naglasak se u ovom projektu daje i na uključivanje djece s poteškoćama u učenju i radu te u njihovom poticanju na sudjelovanje, kao i na poticanju prihvaćanja takvih učenika među ostalim sudionicima kroz ideju inkluzije. Zemlja koordinator ovog projekta je Portugal i njihova škola iz mjesta Vila Vicosa.

Sve aktivnosti koje su se odvijale u Grčkoj bile su provedene prema zacrtanim epidemiološkim mjerama koje nalaže svaka država članica EU.

Sljedeća mobilnost koja je najavljena održati će se u studenom u Osnovnoj školi „Dobriša Cesarić“, Požega.

Mobilnosti učenika i učitelja očekuje se u 2022. godini u Portugalu, Poljskoj i Turskoj.

Iako je projekt započeo u listopadu 2019. zaustavljen je zbog epidemije koronavirusa, sada se nastavlja te očekujemo konačnu realizaciju i završetak svih aktivnosti u lipnju 2022. godine.IZVOR: OŠ Dobriša Cesarić


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika