Nastavak gospodarskog rasta u Pleternici: ove godine povećanje novih tvrtki i obrta za 10 posto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Grad Pleternica nastavlja biti grad svojih poduzetnika i gospodarstvenika, pružajući im pomoć i smjernice pri ostvarivanju poticaja za svoj razvoj, naglašeno je to u  Interpretacijskom centru Terra Panonica gdje je održano tradicionalno blagdansko druženje poduzetnika i obrtnika koje je idealna prilika za sumirati i prezentirati rezultate ostvarene u protekloj godini. U toj prigodi potpisano je i 20 novih ugovora o dodjeli potpora za poduzetnike i obrtnike za ulaganja ukupne vrijednosti više od 200 tisuća eura – prenosi Grad Pleternica.

– Ono što nam je uvijek prioritet je ulaganje u djecu i kvalitetu života naših obitelji, kao temelja naše zajednice. Brojne su potpore za djecu, mlade i obitelji. Ključni projekt je dječji vrtić u Kuzmici kojega ćemo uskoro otvoriti, koji je između ostaloga, pokazatelj da roditelji rade, da se povećava zaposlenost i da gospodarstvo raste – izjavila je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Rast gospodarstva pokazuje i činjenica da je i u 2023. godine vidljiv porast broja poduzetnika i obrtnika za oko 10%, što u Pletenici već postaje tradicija, a ne privremeni trend.

– Nadam se da su naši projekti koje provodimo barem djelomično pridonijeli vašem rastu i razvoju. Projekti koje radimo uz pomoć Europskih sredstava, svojim rezultatima pridonose rastu potrošnje u našoj sredini – dodaje Šarić.

Osim projekata koji služe cijeloj lokanoj zajednici, Grad se kontinuirano trudi raditi na infrastrukturi koja poduzetnicima pomaže u rastu i razvoju. Kroz poduzetničke potporne institucije, centar, inkubatore i zonu, Grad pokušava biti podrška poduzetnicima kroz sve aktivnosti, posebno kroz ulaganja za rast i razvoj i korištenje bespovratnih potpora. Ona manja ulaganja, Grad pokušava pokriti iz Programa razvoja gospodarstva grada Pleternice.

– Ono što mogu obećati je da ćemo i dalje stvarati poticajno okruženje za vaša ulaganja, raditi s vama na vašim prijavama na EU natječaje. No, isto tako, i dalje će vrata gradske uprave i naših tvrtki za svakog od vas biti uvijek otvorena, ne samo za projekte i ulaganja nego i za konstruktivne kritike, prijedloge za promjenama, a sve s ciljem kako bi potpora koju pružamo vama bila na što višem nivou – zaključila je Šarić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *