Nastavak požeško-pleterničke priče: “Suradnja institucija naših gradova je temelj razvoja bogatog sadržaja”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Ovakav vid suradnje je na obostranu korist, a vjerujem kako ćemo kroz malu školu kazališta dobiti kvalitetan sadržaj te biti gosti sa svojom predstavom u požeškom kazalištu, kao što su oni dragi gosti u našoj dvorani. Suradnja je temelj za kvalitetniji, češći i zanimljiviji sadržaj, ali i za veću uključenost djece te raznovrsnost predstava – rekla je Jasna Hoffmann, ravnateljica Javne ustanove Pleternica.
Dugi niz godina se čekala obnova pleterničke kino dvorane, a danas pod novim nazivom Interpretacijski centar Terra Panonica stvorene su nove mogućnosti razvoja i prezentacije kulturnog sadržaja u pleterničkoj dami novog sjaja – prenosi Grad Pleternica.

Suradnja Javne ustanove Pleternica sa Glazbenom školom Požega i njenim odjelom u Pleternici kao i sa Gradskim kazalištem Požega započela je još prošle godine pa su tako Pleterničani mogli uživati u sadržajima obje ove institucije u novouređenoj dvorani Terra Panonica.

Zadovoljstvo nastavkom suradnje istaknula je, prilikom potpisa novog ugovora ravnateljica JU Pleternica, Jasna Hoffmann. – Interpretacijski centar Terra Panonica uspješno prima posjetitelje već više od dvije godine promovirajući prirodnu baštinu kroz suvremene tehnologije putem virtualne i proširene stvarnosti. U sklopu centra je suvremeno opremljena multimedijalna dvorana koju smo još početkom ove godine stavili u punu funkciju kroz godišnji program naše Ustanove koji obuhvaća programe za djecu i odrasle. Tako se minimalno dva puta mjesečno u dvorani održavaju projekcije kao što su kazališne predstave, filmovi ili koncerti. Ovome je pridonijela i odlična suradnja s Glazbenom školom Požega i Gradskim kazalištem Požega koju smo pokrenuli još prošle godine, a nastavljamo ju i dalje tako da nas do kraja ove i u idućoj godini očekuje niz glazbenih koncerata kojima posebno želim promovirati pleterničko područno odjeljenje Glazbene škole Požega u našoj dvorani – istaknula je Hoffmann.

Ono što ju posebno veseli, ističe, je mala škola kazališta koja se održava u Pleternici, a novi upisi kreću već 27. rujna. – Ovakav vid suradnje je na obostranu korist, a vjerujem kako ćemo kroz malu školu kazališta dobiti kvalitetan sadržaj te biti gosti sa svojom predstavom u požeškom kazalištu, kao što su oni dragi gosti u našoj dvorani. Suradnja je temelj za kvalitetniji, češći i zanimljiviji sadržaj, ali i za veću uključenost djece te raznovrsnost predstava – zaključila je Hoffmann.

Ravnateljica Gradskog kazališta Požega, Valentina Neferović je istaknula zadovoljstvo postojanjem kvalitetnih uvjeta za kazališnu publiku i u Pleternici. – Iskazujem zadovoljstvo u ime Gradskog kazališta Požega, ali i u svoje osobno, zbog pokrenute i ugovorom potpisane suradnje između Javne ustanove Pleternica i Gradskog kazališta Požega. Prošle kazališne sezone pokrenuli smo Malu školu kazališta u Pleternici, koju vodi Kornelija Marks, a koja je imala osam polaznika. U ovoj sezoni nastavljamo s radom Male škole kazališta, ali i suradnjom u obliku zajedničkog rada na predstavama te našim gostovanjima u Pleternici. Želja nam je time poticati razvoj pleterničke kazališne publike, posebno najmlađih, te iskoristiti potencijal dvorane Terra Panonica za predstave, kazališne radionice i druge sadržaje – rekla je Neferović.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *