Nastavak preventivnog projekta Siguran lov

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


PU požeško-slavonska u suradnji s Lovačkim savezom i drugim sudionicima već  duži niz godina uspješno provodi  preventivni projekt „Siguran lov“.

Danas je u  cilju nastavka zajedničkih aktivnosti u prostorijama PU požeško-slavonske, održan sastanak na kojemu su uz policijske službenike zadužene za provođenje projekta sudjelovali predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović te dopredsjednik Lovačkog saveza Denis Milošević i načelnik PU požeško-slavonske Željko Grgić.

Tijekom sastanka zaključeno je da su sve planirane aktivnosti od 2021. do danas uspješno ostvarene. Provedeno je više edukacija koje su obuhvatile oko 200 lovaca i policijskih službenika, te  „Lovno-streljački kup Bzenica 2022.“, dok je u 2023. provedena zajednička preventivna aktivnost u LD „Seljak“ iz Jakšića. Sve navedene aktivnosti doprinijele su većoj sigurnosti u lovu u skladu s ciljevima projekta.

U nastavku planiranih aktivnosti, tijekom ove godine planirane su edukacije za lovce u lovačkim društvima na području županije u kojima do sada nisu provedene, odnosno za policijske službenike koji do sada nisu u njima sudjelovali.

Predstavljen je i novi edukativno-promidžbeni materijal „Knjižica za lov“ izrađen u zajedničkoj suradnji Lovačkog saveza i Policijske uprave, koji će biti korišten prilikom edukacija, ali i dijeljen lovcima i policijskim službenicima, te zainteresiranim građanima. Materijal je to koji na informativan i edukativan način donosi pregled propisa iz područja lovstva, te potrebnu dokumentaciju za lov i kako je pravilno ispuniti. Za razliku od prijašnje, ova knjižica upotpunjena je i preporukama što napraviti u slučaju naleta vozila na divljač, a tu su i uvijek dobro došle preporuke iz rubrike „dobro je znati“, te preporuke iz kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ – priopćili su iz PU požeško-slavonske.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *