Nastupni posjet slovenskog veleposlanika Nj.E. Gašpera Dovžana

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić sa svojim suradnicima zamjenikom prof.dr.sc. Borislavom Miličevićem i predsjednikom Gradskog vijeća Matejom Begićem primio je u utorak, 21. svibnja u posjet novoimenovanog veleposlanika Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj gosp. Gašpera Dovžana – prenosi Grad Požega.

 Uz veleposlanika sastanku je nazočio ekonomski savjetnik Veleposlanstva Republike Slovenije u Hrvatskoj gosp. Dušan Pšeničnik.

Gradonačelnik Glavić je veleposlanika Dovžana upoznao s povijesnim, društvenim, gospodarskim i kulturnim posebnostima grada Požege, kao i s brojnim mogućnostima suradnje Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi sa slovenskim sveučilištima, o čemu je goste detaljnije upoznao dekan FTRR-a prof.dr.sc. Miličević.  Dotakli su se i razvoja kontinentalnog turizma kao grani turizma koji na našem području nudi raznolik raspon iskustava.

Ugodni razgovor o povijesti grada Požege nastavio se kroz upoznavanje s aktualnim projektom “Revitalizacija povijesne jezgre grada Požege”. Spomenuti projekt jedna je od investicija koju Grad Požega planira realizirati kroz mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja do 2027. godine.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)