Nazire se kraj mukama stanovnicima Vinorodne ulice u Novom Selu?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Mještani Vinorodne ulice u prigradskom naselju Novo Selo godinama slušaju laži i isprazne priče o asfaltiranju njihove ulice. Sada je 2023. godina a oni i dalje nemaju asfalt, uništavaju svoja vozila po makadamu i rupama. Ljeti im problem stvara prašina nakon svakog vozila koje tamo prođe, dok u jesen nakon svake kiše “plivaju” i u blatu su.

Nekoliko mještana obratilo nam se za pomoć jer tvrde da strpljenja više nemaju.
“Koliko znam, 15 godina nam već to obećavaju da će riješiti problem, a još ga nitko nije riješio. Najgore mi je što tom cestom i desetak djece svakodnevno šeta i po blatu, vodu i po prašini. Ne znamo zašto samo našu ulicu svi ignoriraju, a sve druge u mjestu su asfaltirane prije par godina. Hodajući ulicom možete izbrojati oko 90 rupa, rupica, rupetina, kako vam je srcu draže reći” – govori nam mještanin Vinorodne ulice.

“Prije par godina bio je bivši gradonačelnik Darko Puljašić, obećao nam je da će problem riješiti ali kao što možete vidjeti problem nije riješen. Ostalo je samo isprazno obećanje kao i od njegovih prethodnika, a mi smo opet ispali budale koje smo slijepo vjerovale. Teško nam je povjerovati da će itko riješiti taj problem. Možda će aktualni gradonačelnik i doktor Glavić imati razumijevanja i pomoći nam jer smo stvarno očajni. Pozvali smo vas kao medij jer ne vidimo drugu opciju” – govori nam vidno razočarana mještanka sporne ulice.

“Dok ne vidim mehanizaciju, bagere i kamione, ne vjerujem ništa. Tko se jednom opeče, taj puše i na hladno” – govori na treći sugovornik.

Za komentar smo upitali Gradsku vijećnicu i predsjednicu Mjesnog odbora Novo Selo Silviju Sertić koja nam je rekla da je upoznata s problemom i da bi vrlo brzo, koliko je njoj poznato, moglo doći do natječaja za izbor izvođača radova, a nakon toga i do početka dugo iščekivanih radova za mještane Vinorodne ulice u Novom Selu.
“Imali smo puno problema u mjesnom odboru, većinu smo ih uspješno riješili, no ovaj je ostao. Dolaskom gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića, problem se počeo rješavati. Gradonačelnik Glavić je odmah iskazao volju za rješavanjem ovog problema i obećao je da će se prvo riješiti put prema brdu i odvod vode, a da će drugi korak biti asfaltiranje te ulice. Prvi dio je odrađen prošle godine, a koliko sam upućena od strane Gradske uprave i Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje, vrlo brzo bi se moglo raspisati natječaj za izvođača radova.”

Za komentar smo upitali i gradonačelnika Grada Požege dr.sc. Željka Glavića koji nam je na upit, da li je točno da će ove godine ići radovi u Vinorodnoj ulici u Novom Selu odgovorio potvrdno.
“Da, u planu koji je usvojen za ovu godinu je i Vinorodna ulica u Novom Selu i bit će ove godine napravljena” – rekao je gradonačelnik Glavić.

Čini se da će ove godine mještani Vinorodne ulice u Novom Selu dugogodišnju agoniju privesti kraju i da će njihovim svakodnevnim mukama doći kraj.
Nekoliko fotografija ulice donosimo u nastavku.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *