Nekad “LJUBIČASTA LJEPOTICA” danas “RUŽNO PAČE”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Bilo je to vrijeme kad se smatralo ako neki grad nema barem jedan KRUŽNI TOK na svojim prometnicama i PODUZETNIČKI INKUBATOR pa to onda i nije neki “bitan” grad. Bilo je to vrijeme kada je “nama” susjedni grad Pleternica već imao svoj prvi Poduzetnički inkubator, a usput rečeno danas Pleternica ima i svoj drugi “e-inkubator”.
Tako projekt požeški Poduzetnički inkubator započe u vrijeme mandata tadašnjeg gradonačelnika Vedrana Neferovića.
Bolje upućeni kažu da je svečano otvorenje Poduzetničkog inkubatora bilo čak tri puta. No, slavodobitno otvorenje pred dan Grada Požege 2019. godine pripalo je tadašnjem gradonačelniku gospodinu Darku Puljašiću.
Ni ovaj projekt, ni ova građevina nisu prošli bez kako se ono narodski kaže “sumnje u mutne poslove” iako je većinom financiran sredstvima EU fondova (17.3 milijuna kuna).
Tako je cijena te “velebne građevine” cca površine 1500 m2, podsjećamo bila 18.600 000,00 kuna.

Bio je tu i još neki aneks ugovora.
Samo nešto kasnije i samo stotinjak metara dalje, izgrađena je slična poslovna građevina privatnog investitora površine cca 2000 m2 plaćena 6.5 milijuna kuna.
Svima dobro znana činjenica da je 25. lipnja 2021. između ostalog i grad Požegu pogodilo nezapamćeno, gotovo olujno nevrijeme.
Tom prigodom znatno je oštećena fasada građevine požeški Poduzetnički inkubator.
Iako je VLADA Republike Hrvatske isplatila značajna financijska sredstva za sanaciju šteta za područja pogođenih ovom nepogodom, sanacija ove “lijepe zgrade” još ni blizu.

Na naš novinarski upit kolika je financijska potpora Vlade RH gradu Požegi, odnosno koliko je građanima novca isplaćeno za nastale štete, mjerodavni iz Grada su nam priopćili da su to jako povjerljivi podatci koje ne možemo dobiti na uvid.

Županica Antonija Jozić, političarka “novog doba” , javno je objavila isplaćene potpore za štete nastale ovom nepogodom u poljoprivredi dakle, za razliku od naših gradskih stručnjaka, županica Jozić objavila je popis isplaćene naknade za štete (nikakvu “Vojnu tajnu”) a to se danas u politici zove TRANSPARENTNOST.

Radila je gospođa Jozić tako i dok je bila gradonačelnica Pleternice i tu praksu sada upravo kao većina gradova i županija u Republici Hrvatskoj prakticira i na funkciji županice što je uistinu pohvalno.
Čelništvu Grada Požege nažalost pojam TRANSPARENTNOST još je uvijek nepoznanica.
Očito gradonačelnik Glavić i njegov tim stručnjaka ne znaju da uskoro niti službeni ručak neće moći pojesti a da javno ne obznane koliko je to koštalo građanke i građane ovog grada (nova Zakonska regulativa).

Budući da dr.sc. Željko Glavić slovi za moralnu osobu, vjerujemo da nije bilo nepravilnosti kod raspodjelu financijskih sredstava za nastale štete dodijeljenih Gradu od Vlade RH, no sumnja ipak ostaje.

Vratimo se mi našoj ljubičastoj ljepotici, ravnateljica lokalne razvojne agencije (LO-RA) uključujući poduzetnički inkubator, bila je Andreja Menđel.
Odnedavno je Andreja Menđel od strane gradonačelnika Glavića “ustoličena” za jednu važnu PROČELNICU u Gradskoj upravi Grada Požege.
Upravo u nadležnosti njene nove dužnosti je i obnova (sanacija) građevine poduzetnički inkubator, a koji je figurativno rečeno “do jučer” bio njen “drugi dom”.
Nadamo se da će i ovaj naš članak, kao i neki prethodni potaknuti odgovorne Grada Požege da se konačno pokrenu u svome radu.

Umjesno ili neumjesno (procijenite sami dragi čitatelji) za kraj bi se poslužili jednim pitanjem, jednom prigodom izrečenog od strane Predsjednika Republike Hrvatske gospodina Zorana Milanovića: “Tko je MAZNUO pare”?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika