Neslužbeno: Umjesto Ćorića u vladu ulazi onaj Filipović, poznata i zamjena Aladroviću

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


JEDAN od kandidata za ministra rada umjesto Josipa Aladrovića koji odlazi iz vlade je Marin Piletić, gradonačelnik Novske, neslužbeno doznaje RTL. Ministra Tomislava Ćorića, po istim neslužbenim informacijama, u rekonstrukciji bi krajem tjedna trebao zamijeniti Davor Filipović.
Ranije se spekuliralo da sa svojih pozicija najvjerojatnije odlaze Josip Aladrović, Tomislav Ćorić i Boris Milošević, budući da su neki od njih pod istragama USKOK-a, te Nataša Tramišak, Vili Beroš i Mario Banožić – prenosi INDEX.hr

Tramišak, Beroš i Banožić ostaju?
Tramišak je kazala kako ostaje članica vlade, a prema svemu sudeći u vladi bi mogli ostati i Beroš i Banožić, koje bi rekonstrukcija mogla zaobići.
Ćorić bi pak iz vlade mogao otići jer je dobio ponudu za posao viceguvernera HNB-a, a HDZ-ov Darko Filipović, koji bi ga trebao mijenjati, zastupnik je u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i HDZ-ov gradonačelnički kandidat na prošlim lokalnim izborima.

Filipović je rođen 1984. u Sarajevu. Kao mladić je igrao košarku i studirao u SAD-u, a nakon toga se zaposlio na Ekonomskom fakultetu.
Kandidirao se na izborima, ušao u NO Ine
Dragan Filipović je, podsjetimo, bio HDZ-ov kandidat na izborima za gradonačelnika Zagreba, na kojima je dobio manje od 10% glasova. Plenković je tada tvrdio da je Filipović “profesor, sportaš, pristojan te ima i sportsku drskost”.

Plenković je za vrijeme kampanje optužio medije da su se urotili protiv Filipovića i da mu namjerno pogrešno izgovaraju ime jer je u jednoj emisiji nazvan Damirom, a ne Davorom.
Nakon izbora Filipović je postao član u Nadzorni odbor Ine, umjesto Damira Vanđelića. Imenovanje Danijela Filipovića u Nadzorni odbor Ine tada je komentirao HDZ-ov ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, tvrdio je da to nije nagrada za neuspješnu kandidaturu na lokalnim izborima.

“Filipović je profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, iz područja organizacije i menadžmenta, ima iskustvo članstva odnosno predsjedanja nadzornim odborom. Tu nema nagrada”, rekao je Ćorić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika