Nevena Vučković novo je pojačanje Plamen Požega

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Nevena Vučković novo je pojačanje našeg kluba za predstojeću sezonu. Dvadesetpetogodišnja srpska košarkašica igra na poziciji beka, a u Požegu dolazi iz crnogorskog viceprvaka ŽKK Podgorica.

Za ovaj je tim odigrala 18 ligaških utakmica protekle sezone, (10,8 koševa, 3,1 skoka, 1,5 asistencija), a Podgoricu je u finalu doigravanja zaustavila Budućnost – rezultatom 2:0 u seriji – prenosi ŽKK Plamen Požega.

Kroz svoj dosadašnji seniorski put pored ranije spomenute ekipe ŽKK Podgorica igrala je također i za ŽKK Radivoj Korać – u šest sezona koliko je tamo provela osvojila je dva naslova prvaka Srbije, potom beogradski Partizan i podgoričku Budućnost, s kojom je također osvojila jedan naslov prvaka i jedan kup Crne Gore.

Prošla je kroz sve mlađe reprezentativne selekcije svoje zemlje te osvojila i dvije medalje. Kao kadetkinja 2013. godine s reprezentacijom Srbije osvojila je  zlato na Europskom prvenstvu divizije B u Portugalu.

U šest odigranih utakmica na tom turniru prosječno je bilježila učinak od 2,2 poena, 0,8 skokova i 0,3 asistencije po susretu, a Srbija je u utakmici za naslov svladala domaćina Portugal rezultatom 58-54.

2018. godine braneći boje U-20 reprezentacije svoje zemlje na Europskom prvenstvu divizije A u Mađarskoj osvojila je srebro. Na tom je turniru upisala tri nastupa (dva koša, dva skoka, 0,8 asistencija), a naslov prvaka pripao je Španjolskoj, koja je u finalu svladala Srbiju rezultatom 69-50.

Nakon potpisa ugovora Nevena se kratko osvrnula na svoja očekivanja od predstojeće sezone:
“Zahvalna sam na ukazanoj prilici, jedno novo iskustvo i novi izazovi za mene. Nadam se dobroj suradnji i vjerujem da uz jedan dobar timski duh možemo postići odlične rezultate.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)