Noć muzeja u Centru za posjetitelje “Požeška kuća” Gradskog muzeja Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Muzejsku noć Gradski muzej Požega ove će godine simbolično obilježiti u svom novom odjelu „Požeškoj kući“. Posjetitelji će moći besplatno posjetiti „Požešku kuću“ u petak, 27. siječnja 2023. godine od 18. do 22. sata, te razgledati zanimljive sadržaje novog prostora, a kratkim filmom moći će se upoznati s poviješću Muzeja i budućim muzejskim postavom. Posjetitelji će moći kupiti i nove suvenire koji su se projektom „Požeške bolte“ osmislili i izradili kako bi promovirali Požegu, njezinu bogatu povijest i kulturu. Muzejska noć u idućoj 2024. godini bit će prigoda za početak obilježavanja 100. – te obljetnice osnutka Gradskog muzeja Požega, a ova 2023. je u znaku 100. -te obljetnice rođenja našeg Požežanina Matka Peića.

Hrvatsko muzejsko društvo organiziralo je prvu “Noć muzeja” 2005. godine, dok se navedena manifestacija u Gradskom muzeju Požega počela se obilježavati od 2008. godine, kada se uz brojne posjetitelje proslavio i rođendan Julija Kempfa, osnivača Muzeja.

Ideju za organiziranje različitih muzejskih programa, kako bi se popularizirala tema muzeja i potaknula posjećenost muzeja u pomalo tmurno, zimsko doba godine, kada su se muzeji slabije posjećivali, predstavile su djelatnice  Muzeja za umjetnosti i obrt mr.sc. Dubravka Osrečki Jakelić i mr.sc. Vesna Bulatović. Zanimljivost vezana uz ovu manifestaciju je „Noć u muzeju“ američki film nastao prema slikovnici hrvatskog ilustratora, crtača stripova i filmskog redatelja Milana Trenca, danas predavača na ALU u Zagrebu. Film je u siječnju 2007. godine bio najgledaniji film u američkim kinima, a prikazivan je i na hrvatskoj televiziji.

Pridružite se i vi ove 2023. godine Muzejskoj noći u Centru za posjetitelje “Požeška kuća”.
Izvor: Pozega.hr/Gradski muzej Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *