Nogometaši Croatie (Mihaljevci) počeli pripreme za novu sezonu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


MIHALJEVCI – Nogometaši Croatie jučer su na svom igralištu Grabovac u Mihaljevcima počeli pripreme za novu sezonu 1. Županijske nogometne lige Požeško – slavonske. Klub su u ljetnom prijelaznom roku napustili Anto Kavedžija (Požega), Željko Parobek (Jakšić), Dino Banović (Slaven Gradac), Stjepan Vasić (Graničar Zagrađe) i Robert Jaroš – prenosi Požeški športski savez.

Osim novog trenera Kreše Poletija koji je nakon osvajanja naslova prvaka 1. ŽNL s Kaptolom ovo ljeto preuzeo Croatiu nova lica u svlačionici su i Matias Šulc, Matej Romštein (Kaptol) te Matej Poljaković (Slaven Gradac). U narednim danima još nekoliko novih igrača bi trebalo pojačati Croatiu koja je prošle sezone zauzela odlično četvrto mjesto dok klupska uprava ove godine očekuje borbu za sam vrh ljestvice. 

Za sada je dogovoreno odigravanje 7 pripremnih utakmica. U subotu, 30. srpnja Croatia gostuje u Voćinu kod istoimenog domaćina. U nedjelju, 31. srpnja i u četvrtak, 04. kolovoza, klub je organizator tradicionalnog, 17. “Croatia kupa”. U nedjelju će na igralištu Grabovac igrati Croatia i Parasan (Golobrdci) te Sloga (Trenkovo) i Mladost (Pavlovci) dok su u četvrtak su programu susret za 3. mjesto i finale.

U petak, 12. i u subotu, 13. kolovoza Croatia će nastupiti na 8. Memorijalnom turniru Banožić – Vočinkić u Trenkovu u organizaciji tamošnje Sloge koja s tim turnirom obilježava i 90 godina od osnutka kluba. U nedjelju, 14. kolovoza u Mihaljevce stiže Voćin dok će generalku za prvenstvo Coatia u subotu, 20. kolovoza na svom terenu odigrati protiv Požege. 

Nova sezona 1. ŽNL kreće 27./28. kolovoza, a posljednje jesensko kolo igrat će se 19./20. studenog. U 1. ŽNL u natjecateljskoj sezoni 2022./2023. igrat će ponovno 14 klubova, ali se ta liga od sezone 2023./2024. smanuje na 12 klubova pa će naredne sezone najmanje tri kluba ispadati iz tog ranga.

U narednoj sezoni u 1. ŽNL igrat će Kaptol, BSK Buk, Graševina (Vetovo), Croatia (Mihaljevci), Slaven (Gradac), Dobrovac, Kuzmica, Graničar (Zagrađe), Mladost (Pavlovci), Croatia (Donja Obrijež), Dinamo (Rajsavac), Omladinac (Čaglin), Sloga (Trenkovo) i Parasan (Golobrdci).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika