Nogometna legenda Ivan Gudelj u posjetu Kutjevu i gradonačelniku Josipu Budimiru

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Jučer je gradonačelnik Josip Budimir u Gradskoj upravi ugostio Ivana Gudelja, jednog od najboljih nogometnih igrača Hajduka iz Splita svih vremena. Bio je najmlađi kapetan reprezentacije Jugoslavije, najbolji mladi igrač Europe i član idealne jedanaestorice Svjetskog prvenstva u Španjolskoj 1982. godine.

U 26. godini, kada su ga tražili najbolji klubovi Europe poput Real Madrida, Ivan Gudelj prekinuo je igračku karijeru zbog Hepatitisa B. Nažalost, unatoč svim naporima da ozdravi i nastavi trenirati, morao se pomiriti s činjenicom da će u nogometu sudjelovati na drugačiji način. Postao je najmlađi selektor mladih selekcija Hrvatske, većina hrvatskih igrača koji su na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji postali viceprvaci svijeta, bili su u mlađim selekcijama njegovi učenici.

Europska kuća nogometa prepoznala je u Gudeljovoj karijeri potencijal i odlučila financirati filmski projekt “Ivanova igra” producenta i redatelja Tomislava Žaje. Osim Ivana Gudelja, u filmu se pojavljuju i druga poznata lica poput Zvonimira Bobana, Predraga Mijatovića, Ivice Šurjaka i brojnih drugih. Također, o Ivanu Gudelju napisana je i knjiga “Hajdučka priča” autora Blaža Duplančića. Promocija navedene knjige uskoro će se održati i u kutjevačkoj knjižnici.

Poznato je da je gradonačelnik Budimir vjerni navijač Hajduka pa mu je dolazak nogometne legende zasigurno na ponos, a gospodin Gudelj poručio je da se raduje druženju u knjižnici na promociji “Hajdučke priče”.

Izvor: Kutjevački.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *