FOTO: Nove torte i kolači u ponudi Dolce Vite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Svaki grad u Hrvatskoj ima neku svoju poznatu slastičarnicu za koju znaju i domaći i oni koji se prvi put zateknu u tome gradu.
Tako primjerice Samobor ima “U prolazu” , Zagreb ima “Orijent”, “Vincek”, “Torte i to”, Split ima “Oš kolač”, dok se u Požegi smjestila “Dolce Vita”, poznatog požeškog ugostitelja Vladimira Drežnjaka.

Prije devet godina, svoju priču je započela i najpoznatija požeška slastičarnica Dolce Vita, koja je smještena u srcu Požege, svega stotinjak metara od centralnog gradskog Trga Svetog Trojstva.

Za riječ smo upitali i vlasnika Vladimira Drežnjaka kojeg smo zatekli u poslu sa zaposlenicama oko priprave novih proizvoda koje imaju u ponudi.

“U ponudi imamo između 40 i 50 vrsta kolača i torti, koji su poznati po tome što su naši proizvodi uvijek svježi i rade se na prirodnoj bazi, s domaćim jajima, bez aditiva i bez konzervansa. Isto tako, možemo slobodno reći da imamo najveći izbor kolača gotovo u cijeloj Slavoniji, a naročito u Požeštini.

Naš najpoznatiji proizvod je Belgijska torta koja je nastala u našoj slastičarnici s našim slastičarima.
Naziv torti sam smislio sam, a jedan, jedini i original Belgijske torte koja postoji je Belgijska torta iz Dolce Vite” – rekao nam je vlasnik Vlado.

Od danas, u ponudi slastičarnice Dolce Vita su nove torte i kolači, kojima je svoj “blagoslov” dao i Admir Karalić.
Gospodin Karalić jedan je od najpoznatijih hrvatskih slastičara, točnije Chocolatier-a, koji je daleko i najiskusniji instruktor slastičar.

U razgovoru s ovim slastičarskim maestrom, doznali smo ponešto o novim tortama i kolačima u ponudi Dolce Vite.
Tako se u ponudi nalaze sljedeće slastice:


Mak torta
Uz tradicionalnu recepturu za izradu Mak torte, dodali smo malinu, koja idealno paše uz mak. Unutar torte nalazi se biskvit s tamnom čokoladom.
Također, u sredini torte nalazi se mak s mousse od tamne čokolade


Orah-čokolada

Tradicionalni kolač u malo modernijoj varijanti. Slavonija je zastupljena orasima, pa je taj kolač jedan od poznatijih i traženijih.
Osim oraha, korištena je najkvalitetnija vrhunska belgijska čokolada.
Za sam biskvit, ne koristi se obično, već pirovo brašno.


Caramel jazz

Od finog kakaovca, pomoću fermentacije dobili smo jednu finu čokoladu koja u sebi ima jednu lijepu notu karamela.
Bijela čokolada s okusom karamela, iako unutra nije dodan karamel, nego je dobiven fermentacijom.

Na dnu se nalazi keks, prhko tijesto, mousse kolača je od Amber čokolade.
Također, u sredini je dodan karamel s cvijetom soli, to je jedan umak koji smo radili, dok je izvana kolač prekriven čokoladnom crunchy glazurom s lješnjacima.


Sočna šnita

Ovaj kolač primamljivog naziva i ukusa, sastoji se od dunje, jabuka i chia sjemenki.
Također smo koristili pirovo brašno koje je zdravija varijanta za upotrijebiti u kolačima, zajedno s jabukama i grožđicama, koje su prethodno namočene u rum tako da puste jednu finu aromu.


U moderno uređenom ambijentu slastičarnice Dolce Vita, uz ljubazno i nasmiješeno osoblje, kvalitetu i finoću slastica potvrdili su nam i osmijesi gostiju koje smo zatekli kako uživaju u slatkim čarolijama kolača slastičarnice Dolce Vita.

Drage čitateljice i čitatelji, u nastavku vas ostavljamo da uživate u slatkim čarolijama slastičarnice Dolce Vita, a ako želite uživati u okusima, čim prije, zaputite se u slastičarnicu Dolce Vita, na adresi Svetog Florijana 15 u Požegi.

Uživajte!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *