Novi projekt Dječjeg vrtića Grozdić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Dječji vrtić Grozdić i Europska razvojna agencija d.o.o. su uspješno prijavili projekt „Grozdićev vrt“ na Javni poziv za podnošenje prijava pravnih osoba za (su)financiranje programa i projekata Zaklade Hrvatska za djecu. Dječjem vrtiću Grozdić odobreno je od strane Upravnog odbora iznos od 16.724,04 kuna za provedbu projekta koji će trajati pet mjeseci.

Svrha projekta je djeci rane i predškolske dobi osvijestiti važnost prirodnih bogatstava, kao i važnost održivog razvoja u društvenoj, okolišnoj i gospodarskoj komponenti. Projektom „Grozdićev vrt“ potaknut će se učenje o važnosti očuvanja prirode kroz vlastito iskustvo, stjecanje novih vještina, zadovoljavanje različitih potreba i interesa djece te razvijanje njihove ekološke svijesti i osjetljivosti od najranije dobi, utjecati na djetetovo cjelokupno fizičko i mentalno zdravlje, otkrivanje djetetove motoričke sposobnosti te usmjeravanje istih ka boljim postignućima.

Aktivnosti projekta kojima će se obaviti uređivanje vrta Dječjeg vrtića Grozdić su postavljanje gredica za vrt, pripremu zemlje i gredica za sadnju, sijanje različitog sjemenja i sadnju trajnih sadnica, postavljanje opreme za skupljanje kišnice, postavljanje kompostera i postavljanje kanti za odvajanje otpada.

Uskoro se očekuje potpisivanje ugovora o dodjeli financijskih sredstava Dječjeg vrtića Grozdić i Upraviteljice Zaklade „Hrvatska za djecu“ – prenosi Kutjevački.hr.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *