Novi stanovi po povoljnim uvjetima u Pleternici kroz program POS

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Kao mjera kojom se želi povećati životni standard građana koji nemaju riješeno stambeno pitanje, Grad Pleternica usvojio je odluku o uključenju u program POS, društveno poticane stanogradnje. Navedenom mjerom izgradit će se zgrada mješovite namjene na adresi I.T. Baje bb, na građevnoj čestici označenoj kao k.č.br. 2290/2, k.o. Pleternica, koja je u vlasništvu Grada Pleternice, a za kupnju budućih stanova objavljen je Javni poziv radi utvrđivanja Liste reda prvenstva – prenosi Grad Pleternica.

– Uključivanjem u Program POS želimo doskočiti problemu rasta cijena nekretnina u onolikoj mjeri koja je u nadležnosti Grada. Gradnjom zgrade omogućit će se našim sugrađanima kupnja stanova po uvjetima znatno povoljnijim nego onim tržišnim, a uz sve ostale mjere koje provodimo zajednički s našim tvrtkama i ustanova nastavljamo raditi na cilju koji smo si zadali, a to je da Pleternica bude Grad ugodnog življenja za sve građane – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice.

Javni poziv koji uključuje obrazac zahtjeva, pripadajuću dokumentaciju kao i Odluku o uvjetima, mjerilima i postupku za utvrđivanje reda prvenstva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Pleternice nalazi se na poveznici: http://pleternica.hr/objave/javni-poziv-za-prikupljanje-zahtjeva-za-kupnju-stanova-iz-programa-drustveno-poticane-stanogradnje-pos-na-podrucju-grada-pleternice-radi-utvrdivanja-liste-reda-prvenstva/. Zahtjevi za kupnju stanova podnose se zaključno do 11. kolovoza 2023. godine.

Pravo na podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz Programa POS-a na području Grada Pleternice imaju svi građani – državljani Republike Hrvatske koji nemaju odgovarajuće riješeno stambeno pitanje, odnosno nemaju odgovarajući stan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *