Novih 55 milijuna kuna za Pleternicu: “Izgradnja pročistača je ključan faktor funkcionalnosti aglomeracije”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Trenutačno se po našim naseljima postavljaju odvodne cijevi, izgrađuju crpne stanice i tlačni vodovi te je potpis ovog ugovora potvrda ciljanog i planskog rada jer je ovaj pročistač središnje mjesto za skup svih otpadnih voda što je naravno ključan faktor funkcionalnosti aglomeracije – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

Svečanim potpisom ugovora u Interpretacijskom centru Terra Panonica dovršen je proces nabave te odabir izvođača radova za 55 milijuna kuna vrijedan projekt pročistača otpadnih voda koji je ujedno i osnovni element kako bi projekt aglomeracije koji se već provodi što prije zaživio.

Tom je prigodom pleternička gradonačelnica Marija Šarić istaknula važnost ovog projekta za Pleternicu. – Trenutačno se po našim naseljima postavljaju odvodne cijevi, izgrađuju crpne stanice i tlačni vodovi te je potpis ovog ugovora potvrda ciljanog i planskog rada jer je ovaj pročistač središnje mjesto za skup svih otpadnih voda što je naravno ključan faktor funkcionalnosti aglomeracije. Radi se o izuzetno važnom projektu te ja zahvaljujem Hrvatskim vodama na financiranju i Tekiji kao nositelju projekta – kaže Šarić.

Kao izvođač radova javnom nabavom je odabrana zajednica gospodarskih subjekata Riko d.o.o. i Hidroinženjering d.o.o. iz Slovenije, te hrvatska tvrtka Presoflex gradnja d.o.o. iz Požege. Direktor tvrtke Tekija d.o.o, Anto Bekić navodi kako lokacija uređaja na ušću Londže i Orljave, a predviđeni rok puštanja u pogon je 2024. godina.

Antonija Jozić, donedavna pleternička gradonačelnica, danas županica Požeško-slavonske županije je također istaknula svoju zahvalu. – Ovo je izuzetno velik projekt, ali i od ogromnog značaja za ovaj kraj. Njegov sam dionik od samog početka i dobro sam upućena u svu problematiku koja je sastavni dio ovakvih projetaka. Stoga čestitam svima na dovršetku jedne faze, a posebice gospodinu Đurokoviću koji je zajedno sa svojim timom u Hrvatskim vodama radio i osigurao financijska sredstva za ovo putem EU – ističe Jozić.

Uz navedene, potpisivanju ugovora nazočni su bili gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić, općinski načelnik Jakšića Ivica Kovačević, kao predstavnici partnera Grada Požege i Općine Jakšić, te drugi predstavnici prijavitelja i partnera. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda.


IZVOR: Grad Pleternica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika