Novo ruho škole: Radovi na sportskim igralištima i okolišu Osnovne škole Stjepana Radića u Čaglinu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Na radost najmlađih žitelja, u tijeku su radovi na uređenju sportskih igrališta i dijela površine okoliša Osnovne škole Stjepana Radića u Čaglinu. Tijek radova popratila je požeško-slavonska županica Antonija Jozić, zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Sunčicom Bajić, načelnikom Općine Čaglin Daliborom Bardačem i ravnateljicom škole Slađanom Švajda – prenosi Požeško-slavonska županija.

– Ovaj projekt će za našu djecu označiti sigurniji način obavljanja tjelesnih aktivnosti jer dolazi do obnavljanja terena. Osim toga, bit će postavljeni i novi tereni koji će povećati kvalitetu izvođenja nastave tjelesne i zdravstvene kulture, a samim time stvoriti dodatan poticaj kod djece za bavljenje sportom – rekla je Švajda.

Projekt obuhvaća uređenje terena za sportske aktivnosti predviđene nastavnim planom i programom – rukometno (malonogometno) igralište, košarkaško igralište, odbojkaško igralište, igralište za graničar, atletsku stazu, bacalište kugle i stazu za skok u dalj. Na svim igralištima uklanja se postojeći asfalt, na dijelu košarkaškog i odbojkaškog igrališta asfalt se obnavlja, dok se na dijelu rukometnog igrališta izvodi potpuno nova konstrukcija. Atletska staza, bacalište kugle i staza za skok u dalj izvode se pak kao novoprojektirane komponente.

 – U prvom redu zahvaljujem se Požeško-slavonskoj županiji na prijavi ovog projekta i pomoći pri njegovoj realizaciji. Svaki projekt koji se provodi na području Općine Čaglin je dobrodošao, a pogotovo ovakvi projekti koji stvaraju direktnu korist za naše najmlađe, osnovnoškolce i vrtićance, a potom i za ostale stanovnike koji će nove terene koristiti za rekreaciju i provođenje slobodnog vremena – istaknuo je Bardač. 

Ukupna vrijednost projekta je 182.601,65 eura, od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU temeljem Ugovora o financiranju osiguralo 60.000,00 Eura s PDV-om, a preostali dio od 122.601,65 eura sufinancira Požeško-slavonska županija, osnivač osnovne škole.

– Veselim se završetku ovog projekta koji će najmlađim stanovnicima Općine Čaglin osigurati adekvatne uvjete za bavljenje sportskim aktivnostima i druženje s vršnjacima. Uz to što sport direktno utječe na zdravlje, predstavlja vid socijalizacije i kao takav treba biti važna sastavnica odrastanja naše djece. S tim ćemo ciljem kao županija, a u suradnji s jedinicama lokalne samouprave, nastaviti ulaganja u sportsku infrastrukturu na području svih naših gradova i općina – istaknula je županica Jozić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)