Priprema
1.
BISKVIT: izmutiti 7 bjelanjaka i šećer u snijeg, dodati lješnjake, brašno i prašak za pecivo.
U tepsiju staviti papir za pečenje i staviti peći smjesu na 150° dok ne porumeni.
Gotov biskvit izvaditi iz tepsije, okrenuti ga naopako ostaviti da se hladi.
2.
KREMA: izmutiti žutanjke sa 3 vanilin šećera, 2 pudinga od vanilije i 2dl mlijeka. Ostatak mlijeka staviti da se ugrije. U zagrijano mlijeko uliti smjesu i mješati na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Ostaviti hladiti.
U hladno umutiti margarin.
3.
SLAGANJE: na hladan biskvit namazati nutellu, poredati petit keks prethodno umočen u mlijeko, staviti kremu i obložiti šlagom ili preliti čokoladom.
Posluživanje
Ostaviti u hladnjaku nekoliko sati da se stegne.
Sastojci
BISKVIT
7 bjelanjaka
7 žlica šečera
10 dag mljevenih lješnjaka
2 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
KREMA
7 žutanjaka
3 vanilin šećera
2 pudinga od vanilije
7dl mijeka
1/2 margarina
OSTALO
1 nutella
200g petit keks
2 šlag ili čokolada za preljev
IZVOR: Coolinarka