Obavijest za planinarke i planinare : “Ne preporučuje se kretanje Požeškom gorom i njenim zapadnim dijelom”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


POŽEGA – Planinarska sezona uskoro započinje stoga molimo planinarke i planinare da do daljnjeg izbjegavaju hodati planinarskim putovima na Požeškoj gori i njenom zapadnom dijelu Babjoj gori za koje je prema registru planinarskih puteva Hrvatskog planinarskog saveza zaduženo Hrvatsko planinarsko društvo Sokolovac Požega, a ovo upozorenje se posebno odnosi na staze koje prolaze kroz šume.

Naime, u zadnjem nevremenu srušen je veliki broj stabala te mnogi dijelovi putova nisu prohodni, sigurni te je uništen i veći broj markacija. HPD Sokolovac Požega, odnosno markacistička sekcija je u kontaktu s Upravom Hrvatskih šuma, podružnica Požega.

HPD Sokolovac će početi uređivati staze za koje je zadužen prema registru kada Uprava šuma obavi uklanjanje srušenih stabla. Rekli su nam da ne krećemo s obnovom dok oni ne naprave uklanjanje jer je opasno. Nevrijeme je napravilo štete na velikom području stoga,vas molimo za strpljenje.

Markacistička sekcija do tada će nastaviti s obnovom markacija na Papuku te će vas obavijestiti kada planinarski putovi na Požeškoj gori za koje je HPD Sokolovac zadužen budu sigurni i prohodni.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)