Obavijest za roditelje budućih prvašića: Počinju e-upisi u osnovne škole

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s CARNET-om i Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva razvilo je Modul Nacionalni informacijski sustav upisa u osnovne škole koji se primjenjuje od 2024./2025. školske godine. Prema tome, ovogodišnji upisi u prvi razred osnovne škole na području Požeško-slavonske županije provodit će se elektroničkim putem – prenosi Požeško-slavonska županija.

Nacionalnom informacijskom sustavu za upise u osnovne škole prijave za redovan upis u prvi razred otvaraju se 22. veljače 2024. godine i otvorene su sve do 31. ožujka 2024. godine.

Prijave za upis djece s utvrđenim teškoćama u razvoju otvaraju se ranije, od 1. veljače 2024. godine do 31. ožujka 2024. godine.

U sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno prijavljenog boravišta. Odmah po podnošenju prijave roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi kao što su izborni predmeti, produženi boravak i slično.

Uz prijavu za redovne upise u prvi razred osnovne škole, od 22. veljače 2024. godine do 31. ožujka 2024. godine, roditelji će moći podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole kao i za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole.

S obzirom na to da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e-Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području, koja će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih.

Za sve ostale informacije, termine testiranja u školi, liječničkih pregleda i laboratorijskih pretraga potrebno je pratiti mrežne stranice škole kojoj dijete pripada prema upisnom području.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)