Običan dan u Hrvatskoj: hapse bivšeg ministra, HDZ-ovac uhvaćen u krađi željeza, zaštitar u HNB-u se napio pa pucao

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Ljeto je često doba u kojem ima manjka vijesti, ali ne i u Hrvatskoj. Na dan kada je ministar financija Zdravko Marić na rubu suza pojasnio zašto odlazi iz Vlade, njegov nekadašnji kolega Tomislav Tolušić, koji je vodio resor poljoprivrede, uhićen je po nalogu europskih tužitelja.
Istovremeno je istaknuti HDZ-ovac iz Karlovca uhvaćen kako sa sinom krade željeznu armaturu s gradilišta obilaznice dok je u središnjoj banci Hrvatske – HNB-u – pijani zaštitar navodno pucao nakon što je pao i ozlijedio se – prenosi Telegram

Tolušića uhitili zbog sumnje u prevare
Bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i njegov suosumnjičenik Željko Ferenc predani su danas pritvorskom nadzorniku nakon što ih je policija uhitila u Virovitici, gdje su im pretraženi domovi, uredi i druge prostorije koje koriste, poput Tolušićeve vinarije. U tijeku je ispitivanje u zagrebačkom uredu europskih tužitelja, koji ih terete za subvencijske prevare, a Ferenc tvrdi da nije kriv.

Telegram je ranije danas doznao da je Tolušić pokušao prevariti Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, uz pomoć Ferenca koji je tamo bio zaposlen, ne bi li dobio nešto više od dva milijuna kuna potpora za svoju vinariju tako što je, prema sumnjama istražitelja, podvalio dokumentaciju o parceli na kojoj je planirao podići vinograd, iako se na njoj već nalazio vinograd drugog poduzetnika.

Karlovački HDZ-ovac krao armaturu
Dok se odvijala priča s Tolušićevim uhićenjem, objavljeno je da su, ovog utorka u večernjim satima, 64-godišnji karlovački HDZ-ovac Stjepan Turković i njegov sin, 31-godišnji Mijo, uhvaćeni u krađi željezne armature s gradilišta obilaznice Turnja. Policija je provela kriminalističko istraživanje protiv Turkovića, trenutnog savjetnika ravnatelja Županijske uprave za ceste, i njegovog sina.
Turković je lokalnom portalu, ne iznoseći detalje, potvrdio postupanje policije, ali je odbacio da je uhićen nazvavši to “grubom i ružnom riječju”. Policija je kazala da će protiv HDZ-ovca i njegovog sina biti podnesena kaznena prijava, a nakon što su se oglasili, iz karlovačkog HDZ su KAportalu poručili kako su pokrenuli postupak Turkovićevog isključenja iz HDZ-a, zbog “štete ugledu stranke”.

“U međuvremenu je gospodin Stjepan Turković podnio izjavu o istupanju iz članstva HDZ-a čime se obustavlja i gore navedeni postupak”, kazali su iz karlovačkog ogranka HDZ-a.

Pijani zaštitar sinoć pucao u HNB-u
Uz sve to, objavljeno je i kako je kasno sinoć pijani zaštitar u Hrvatskoj narodnoj banci pao sa stepenica i pritom se teško ozlijedio, a zatim ispalio hitac iz pištolja. Zaštitar je zadobio frakturu lubanje te je prevezen u bolnicu na liječenje i trenutno je u stabilnom stanju. Policija je za Dnevnik.hr poručila da istražuju sve okolnosti.

Na upit su im odgovorili i iz HNB-a, kazavši da se radi o zaposleniku tvrtke AKD-Zaštite d.o.o. “Pao je na unutarnjem stepeništu glavne zgrade HNB-a tijekom noćnog obilaska prostorija. Pad je rezultirao teškom tjelesnom ozljedom (frakturom lubanje), a naknadno je kod njega utvrđena i povišena razina alkohola u krvi”, priopćio je HNB te dodao:

“Prilikom pada je izgubio mobitel i karticu za kontrolu prolaza unutar HNB-a te je u stanju dezorijentiranosti i u pokušaju da izađe iz zatvorenog prostora više puta pokušao otvoriti vrata i nakon nekog vremena opalio jedan metak iz službenog pištolja u bravu na vratima. Ostali vanjski suradnici odmah su reagirali te pozvali nadležne službe.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)