Obilazak mjesta pripravnosti zimske službe u Požegi: Sve je spremno za zimsku sezonu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Županica Antonija Jozić, u pratnji ravnateljice Županijske uprave za ceste Ivone Matačić, obišla je mjesto pripravnosti u Požegi gdje su spremna četiri vozila zimske službe. Sredina studenog donosi prvi stupanj pripravnosti i 24-satna dežurstva uoči prvih minusa – prenosi Požeško-slavonska županija.

Ravnateljica Matačić istaknula je kako je sve spremno za zimsku sezonu i brigu o 475 kilometara javnih cesta, a sve informacije o stanju, prohodnosti i eventualnim zabranama dostupne su putem Hrvatskog autokuba.

– Vozila i strojevi su pregledani, posipala su deponirana, vertikalna signalizacija je dopunjena i osigurana su sredstva za zimsko održavanje za svih 475 kilometara javnih cesta kojima upravljamo. Dana 15. studenog uveden je prvi stupanj pripravnosti, a time i stalna dežurstva u Pakracu i Požegi. Javnost će se obavještavati putem Hrvatskog autokluba i iskoristila bih priliku te apelirala na vozače da povećaju pozornost i vožnju prilagode uvjetima na cesti – rekla je Matačić.

Radove izvodi tvrtka PZC Slavonski Brod u čije se ime obratio voditelj nadcestarije u Pakracu i Požegi, Jurica Atlagović, najavivši i obilazak mjesta pripravnosti u Pakracu. 

– Ovdje su parkirana vozila koja će održavati županijske i lokalne ceste na području Požege, a naknadno ćemo obići i vozila koja su spremna za zimska održavanja u Pakracu za to područje. Prije službenog početka zimske službe dužni smo postaviti privremenu signalizaciju u obliku prometnih znakova i snježnoga kolja, sol je nabavljena i deponirana, a dečki su u 24-satnom dežurstvu. Što se tiče dizanja stupnja pripravnosti u zimskoj službi, dva puta dnevno dobivamo službenu prognozu od Državnog hidrometeorološkog zavoda i na temelju predviđanja dižemo stupnjeve pripravnosti odnosno angažiramo veći broj kamiona u slučaju lošijeg vremena – rekao je Atlagović.

Županica Požeško-slavonske županije, prilikom obilaska mjesta pripravnosti zimske službe u Požegi, istaknula je kako su kontinuitet Županijske uprave za ceste i prilagođena vožnja svih sudionika prometa ključni za sigurnu zimu u Požeško-slavonskoj županiji.

– Izražavam zadovoljstvo stupnjem pripravnosti koje su Županijska uprava za ceste i izvođač PZC Slavonski Brod pokazali. Ovdje je osiguran kontinuitet rada Županijske uprave za ceste. Svake godine okupimo se u ovo doba, obavimo smotru vozila, dobijemo informacije oko stupnja pripravnosti zimske službe i duboko se nadam da će sve aktivnosti koje provodi PZC Slavonski Brod u narednom zimskom periodu biti na razini koju naši građani zaslužuju. Pridružujem se i apelu ravnateljice, s molbom prema našim vozačima da prilagode vožnju uvjetima na cestama i želim nam svima jednu sigurnu zimu te da nam ceste budu očišćene kroz cijeli taj period – rekla je Jozić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)