Obilježavanje 50 godina NK “Croatia” Mihaljevci

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Povodom 50. obljetnice postojanja NK „Croatia“ Mihaljevci u Gradskom kazalištu Požega održana je svečana sjednica i predstavljanje monografije „Pola stoljeća nogometnog kluba Croatia Mihaljevci“.

Sjednici su nazočili gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić, dožupan Ferdinand Troha, predsjednik Sportskog saveza Požeško-slavonske županije Vlado Drkulec, tajnik Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije Damir Bognar, glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović, predsjednik NK Croatie Dražen Franjić  i ostali uvaženi predstavnici i gosti iz područja sporta – prenosi Grad Požega.

 Gradonačelnik Glavić je čestitao NK Croatiji na 50. obljetnici postojanja i pohvalio članove kluba na zauzimanju za zdrav i aktivan život. Nogomet je sport koji obogaćuje naše živote na bezbroj načina, zato moramo prepoznati njegov potencijal da potakne pozitivne promjene u našim zajednicama.

Okupljenima se obratio član uprave kluba Drago Adžić i predstavio povijest NK Croatie.

„Nogometni klub osnovan je 1974. godine u Mihaljevcima. Natječe se neprekidno od 1974. godine s više ili manje sportskih uspjeha. Klub je nekoliko puta osvajao prvo mjesto u svom rangu i ostvario viši rang natjecanja, ali je i ispadao u niži rang. U sezoni 1999./2000. osvaja prvo mjesto i plasira se u viši rang u prvu županijsku nogometnu ligu.  U tom rangu natječe i do danas s promjenjivim uspjehom. U sezoni 2022./2023. Croatia osvaja prvo mjesto u prvoj županijskoj nogometnoj ligi. Detalji rezultata i igrača prikazani su u knjizi „Pola stoljeća nogometnog kluba Croatia Mihaljevci“. „

Zaslužnim pojedincima, predsjednicima Kluba, sponzorima, trenerima i igračima uručena su priznanja za njihov doprinos Klubu kroz proteklih 50 godina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)