Obilježavanje Dana grada: Dan otvorenih vrata Požeške kuće, obilazak grada i vožnja kočijom

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U sklopu obilježavanja Dana grada Požege, u Centru za posjetitelje Požeška kuća održat će se Dan otvorenih vrata u utorak, 12. ožujka, u radnom vremenu Centra, od 10 do 16 sati.

Po uzoru na prošlogodišnji Dan otvorenih vrata Centra, ove godine će se također na Grgurevo održati navedena manifestacija za sve zainteresirane građane, ali i goste grada Požege. S obzirom na to da se radi o obilježavanju Dana grada kroz bitku na Sokolovcu, posjetiteljima će se pružiti jedinstveni uvid u povijesna zbivanja toga doba, ali će se također i kroz mini izložbu prezentirati način ratovanja s kraja 17. stoljeća, odnosno u 18. stoljeću Kroz muzejske predmete u vođenom obliku predstavit će se tehnološka opremljenost vojnika toga doba – hladno, ali i vatreno oružje, kako bi se pobliže objasnio način ratovanja toga doba. Osim u utorak, 12. ožujka, građani te posjetitelji grada u cijelom tjednu imat će priliku posjetiti ovu mini izložbu i saznati nešto više o povijesti toga razdoblja, a obilazak mini izložbe je besplatan.

Uz to, Turistička zajednica Grada Požege organizira besplatan razgled grada uz pratnju stručnog vodiča i vožnju kočijom središtem grada.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)