[FOTO] Obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se 25-og studenoga u znak sjećanja na sestre Mirabal koje je 1960. godine u Dominikanskoj Republici brutalno dao ubiti diktator Rafael Trujillo.

Povodom toga, u petak 24. studenoga 2023. Policijska uprava požeško-slavonska u suradnji s partnerima  Gradom Požega, Karate-do klubom Požega, Udrugom za sport i rekreaciju „Tvornica sporta“, Fitness klubom Marijane Devčić, Hrvatskim zavodom za socijalni rad – Područni ured Požega, Obiteljskim centrom Područne službe Požeško-slavonske županije  i Županijskim timom za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Požeško-slavonske županije organizirala je u Požegi u sportskoj dvorani Osnovne škole „Dobriše Cesarića“, obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

U okviru navedene manifestacije organizirana je završna prezentacija stečenih znanja i vještina iz samoobrane za žene, koja je provedena u razdoblju od 5. do 23. studenoga, kao jedna od komponenti preventivnog projekta „Lily“ koji policija s partnerima provodi od 2019. godine.

Besplatnu edukaciju iz samoobrane, vodio je gospodin Zdenko Oroz iz Karate-do kluba Požega uz asistenciju policijskih službenika Interventne jedinice policije Požega.

Prisutnima se u ime PU požeško-slavonske obratio policijski službenik za prevenciju dr.sc. Goran Matijević, te zahvalio ženama sudionicama ovog preventivnog projekta, edukatorima, kolegama policajcima, gostima i uzvanicima, domaćinima, učenicama i učenicima, predstavnici medija, te prenio pozdrav i zahvalu od načelnika PU požeško-slavonske Željka Grgića koji zbog obveza danas nije mogao biti prisutan na ovoj manifestaciji.

Matijević je istaknuo da su žene osim što su ostvarili osobni razvoj na planu samoobrane, doprinijele i ciljevima vrlo značajnih kampanja i aktivnosti, koje se provode na planu prevencije nasilja nad ženama i da bez njihova truda i zalaganja ne bi bilo današnje aktivnosti i svih ovih dana, niti bi se obilježio ovaj važan Međunarodni dan, kako u Požegi, tako i u našoj županiji. Također je istaknuo da su žene svojim nesebičnim dolascima, trudom i dolaskom na današnju aktivnost, uz potporu organizatora i partnera svrstali Požegu na kartu onih gradova koji su jasno rekli: Reci ne nasilju!

Dr.sc. Goran Matijević naglasio je da uspjeha u prevenciji svih oblika nasilja nema bez zajedničke suradnje brojnih institucija, od policije i udruga, kao što je primjer i danas, te da se za dobro stanje sigurnosti na području Požeško-slavonske županije velikim dijelom može zahvaliti i zbog brojnih i kvalitetnih aktivnosti na planu prevencije. Matijević se završno zahvalio svima uz poruku da i naredne godine slijedi ovakva edukacija i program povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Prigodnim riječima obratila se i ravnateljica Osnovne škole Dobriša Cesarić mr.sc. Lidija Pecko te ukazala na važnost ovakve manifestacije.

Majice u prigodnoj rozoj boji, za potrebe ovog vježbanja i stjecanja novih znanja u području samoobrane pripadnicama nježnijeg spola, osigurao je požeški poduzetnik i vlasnik Auto Centra Radić, gospodin Darko Radić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *