[FOTO] Obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se 25-og studenoga u znak sjećanja na sestre Mirabal koje je 1960. godine u Dominikanskoj Republici brutalno dao ubiti diktator Rafael Trujillo.

Povodom toga, u petak 24. studenoga 2023. Policijska uprava požeško-slavonska u suradnji s partnerima  Gradom Požega, Karate-do klubom Požega, Udrugom za sport i rekreaciju „Tvornica sporta“, Fitness klubom Marijane Devčić, Hrvatskim zavodom za socijalni rad – Područni ured Požega, Obiteljskim centrom Područne službe Požeško-slavonske županije  i Županijskim timom za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Požeško-slavonske županije organizirala je u Požegi u sportskoj dvorani Osnovne škole „Dobriše Cesarića“, obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

U okviru navedene manifestacije organizirana je završna prezentacija stečenih znanja i vještina iz samoobrane za žene, koja je provedena u razdoblju od 5. do 23. studenoga, kao jedna od komponenti preventivnog projekta „Lily“ koji policija s partnerima provodi od 2019. godine.

Besplatnu edukaciju iz samoobrane, vodio je gospodin Zdenko Oroz iz Karate-do kluba Požega uz asistenciju policijskih službenika Interventne jedinice policije Požega.

Prisutnima se u ime PU požeško-slavonske obratio policijski službenik za prevenciju dr.sc. Goran Matijević, te zahvalio ženama sudionicama ovog preventivnog projekta, edukatorima, kolegama policajcima, gostima i uzvanicima, domaćinima, učenicama i učenicima, predstavnici medija, te prenio pozdrav i zahvalu od načelnika PU požeško-slavonske Željka Grgića koji zbog obveza danas nije mogao biti prisutan na ovoj manifestaciji.

Matijević je istaknuo da su žene osim što su ostvarili osobni razvoj na planu samoobrane, doprinijele i ciljevima vrlo značajnih kampanja i aktivnosti, koje se provode na planu prevencije nasilja nad ženama i da bez njihova truda i zalaganja ne bi bilo današnje aktivnosti i svih ovih dana, niti bi se obilježio ovaj važan Međunarodni dan, kako u Požegi, tako i u našoj županiji. Također je istaknuo da su žene svojim nesebičnim dolascima, trudom i dolaskom na današnju aktivnost, uz potporu organizatora i partnera svrstali Požegu na kartu onih gradova koji su jasno rekli: Reci ne nasilju!

Dr.sc. Goran Matijević naglasio je da uspjeha u prevenciji svih oblika nasilja nema bez zajedničke suradnje brojnih institucija, od policije i udruga, kao što je primjer i danas, te da se za dobro stanje sigurnosti na području Požeško-slavonske županije velikim dijelom može zahvaliti i zbog brojnih i kvalitetnih aktivnosti na planu prevencije. Matijević se završno zahvalio svima uz poruku da i naredne godine slijedi ovakva edukacija i program povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Prigodnim riječima obratila se i ravnateljica Osnovne škole Dobriša Cesarić mr.sc. Lidija Pecko te ukazala na važnost ovakve manifestacije.

Majice u prigodnoj rozoj boji, za potrebe ovog vježbanja i stjecanja novih znanja u području samoobrane pripadnicama nježnijeg spola, osigurao je požeški poduzetnik i vlasnik Auto Centra Radić, gospodin Darko Radić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)