Obilježena peta obljetnica smrti prvog župana Požeško-slavonske županije Ante Bagarića

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Obilježena je peta godišnjica smrti prvog župana Požeško-slavonske županije Ante Bagarića, koji je preminuo 18. prosinca 2018. godine. Ispred Požeško-slavonske županije i u ime županice Antonije Jozić, počast prvom županu odali su zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha i pročelnica Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine Mateja Tomašević – prenosi Požeško-slavonska županija.

Anto Bagarić rođen je 10. rujna 1954. godine u Bilom Potoku, Općina Kupres. Gimnaziju je završio u Požegi, a na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1979. godine te stekao visoku stručnu spremu i stručni naziv dipl. inž. geodezije. Nakon završetka fakulteta zapošljava se kao stručni suradnik – geodeta u Općinskoj upravi Požega. Od 1983. godine obnaša poslove rukovoditelja tehničke službe Katastra, a od 1990. godine direktora Općinskog zavoda za geodetske i katastarske poslove bivše općine Požega.

Od travnja 1993. godine nakon novog zakonodavnog ustroja općina, gradova i županija u Republici Hrvatskoj Anto Bagarić obavlja funkciju prvog župana Požeško-slavonske županije, koja je u njezinoj osamstogodišnjoj povijesti ustrojena po treći put. Na funkciji župana ostaje do 2006. godine. Do svoje smrti obavljao je funkciju predsjednika Udruge geodeta Požeško-slavonske županije. Obavljao je i funkciju predsjednika Sindikata zaposlenih u organima općinske uprave.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)