Obilježena peta obljetnica smrti prvog župana Požeško-slavonske županije Ante Bagarića

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Obilježena je peta godišnjica smrti prvog župana Požeško-slavonske županije Ante Bagarića, koji je preminuo 18. prosinca 2018. godine. Ispred Požeško-slavonske županije i u ime županice Antonije Jozić, počast prvom županu odali su zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha i pročelnica Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine Mateja Tomašević – prenosi Požeško-slavonska županija.

Anto Bagarić rođen je 10. rujna 1954. godine u Bilom Potoku, Općina Kupres. Gimnaziju je završio u Požegi, a na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1979. godine te stekao visoku stručnu spremu i stručni naziv dipl. inž. geodezije. Nakon završetka fakulteta zapošljava se kao stručni suradnik – geodeta u Općinskoj upravi Požega. Od 1983. godine obnaša poslove rukovoditelja tehničke službe Katastra, a od 1990. godine direktora Općinskog zavoda za geodetske i katastarske poslove bivše općine Požega.

Od travnja 1993. godine nakon novog zakonodavnog ustroja općina, gradova i županija u Republici Hrvatskoj Anto Bagarić obavlja funkciju prvog župana Požeško-slavonske županije, koja je u njezinoj osamstogodišnjoj povijesti ustrojena po treći put. Na funkciji župana ostaje do 2006. godine. Do svoje smrti obavljao je funkciju predsjednika Udruge geodeta Požeško-slavonske županije. Obavljao je i funkciju predsjednika Sindikata zaposlenih u organima općinske uprave.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *