Obitelj Miličević u Pleternici otvorila kuću za odmor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Dugo godina se bavimo ugostiteljstvom i odlučili smo dodatno proširiti svoju ponudu otvaranjem kuće za odmor. Smatramo kako grad Pleternica ima dobru turističku priču i velik potencijal te se nadamo dobroj popunjenosti – izjavio je Ivica Miličević, vlasnik novootvorenog objekta.
Lagano, potiho i skrovito u javnosti djeluje kontinentalni turizam i često je percepcija istoga kako je turistički sektor u Slavoniji nešto što nema uspjeha. No, u pozadini se odvija bitno drugačija situacija koju potvrđuje broj prijavljenih noćenja na području Pleternice.

Tako Pleternica u prvih 9 mjeseci ove godine broji 2.219 noćenja, odnosno 1.100 više nego prošle 2021. u istom vremenskom periodu. Razvoj i povećanje smještajnih kapaciteta kao i njihovo popunjavanje zasigurno ovisi i o razvoju turističke infrastrukture na području grada, stoga i EU projekte vezane uz javni turistički sektor treba gledati i kao poligon za razvoj privatnog turističkog sektora – prenosi Grad Pleternica.

– Javni i privatni razvoj u turizmu moraju ići ruku pod ruku i to se upravo događa u Pleternici, stoga sam sretna što od nedavno imamo i nove smještajne kapacitete na području Grada. Vjerujem kako ćemo u budućnosti imati sve više ovakvih pozitivnih gospodarskih priča iz turizma – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

A novi turistički smještaj, svoju kuću za odmor “Kuća na slapu”, otvorila je obitelj Miličević u ulici Kralja Zvonimira na kućnom broju 23, pored svog ugostiteljskog objekta “Slap”. – Dugo godina se bavimo ugostiteljstvom i odlučili smo dodatno proširiti svoju ponudu otvaranjem kuće za odmor. Smatramo kako grad Pleternica ima dobru turističku priču i velik potencijal te se nadamo dobroj popunjenosti – izjavio je Ivica Miličević, vlasnik objekta.

Radi se o lokaciji u neposrednoj blizini Trga bećarca i svih gradskih atrakcija, okruženoj prekrasnom prirodom i voćnjakom iz kojeg puca pogled na poznati pleternički slap.

– Pleternica se polagano razvija kao turistička destinacija i drago mi je da naši stanovnici to prepoznaju te se odlučuju na ulaganja u povećanje smještajnih kapaciteta. Turistički pokazatelji su odlični, u prvih 9 mjeseci ove godine u Pleternici noćilo je više od 2200 gostiju i vjerujem kako će taj broj nastaviti rasti iz godine u godinu. To je segment koji ćemo intenzivno poticati i u nadolazećem razdoblju. Čestitke obitelji Miličević na ovoj vrijednoj investiciji te im želimo puno uspjeha u radu tijekom cijele godine – izjavila je Ivana Ketović Marjanović, direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *