Obiteljska destilerija Šimić iz Požege u Londonu osvojila četiri medalje, za ovu rakiju dobili su zlato

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Ova je naša destilerija već dulje vrijeme poznata i u metropoli po svojim doista odličnim rakijama. A sada su uspjeli i ponoviti ranije uspjehe te osvojiti visoki broj bodova na prestižnom natjecanju IWSC

Sjajan uspjeh ostvarila je obiteljska destilerija Šimić iz Požege na zadnjem izdanju prestižnog natjecanja IWSC u Londonu čiji su rezultat objavljeni danas. Njihove su četiri rakije ostvarile iznimne rezultate na International Wine and Spirit Competition 2024. a to je nastavak uspjeha koje je destilerija ostvarivala na ovom natjecanju kao i na sličnima u Frankfurtu i Lyonu – prenosi Večernji list.

Dakle, rakija Kajsijevača dobila je visokih 98 bodova i zlatnu medalju IWSC Outstanding u kategoriji rakija od koštuničavog voća. Treba spomenuti kako je isto priznanje za Kajsijevaču destilerija ostvarila i 2022. godine što označava kontinuiranu kvalitetu zajedno s još dvije bronce za Dunjevaču i Viljamovku.

– Ukusno odvažno, s velikim udarom zrele marelice na nosu, upotpunjeno suptilnom jedinstvenošću fermentacije. Nepce nudi jasne note marelice s dozom papra, što dovodi do dugog, pikantnog završetka, ocjena je žirija.

Zatim je Šljivovica Barrique ove destilerije ostvarila 94 boda i srebrnu medalju također u kategoriji rakija od koštuničavog voća. – Nježno cvjetna s daškom funka na nosu. Slatke kandirane šljive plešu na nepcu. Voćni završetak šljive ostavlja topao zagrljaj, nudeći skladnu ravnotežu, opisao je žiri natjecanja ovu rakiju naše obiteljske destilerije.

Viljamovka je ostvarila 90 bodova i također srebrnu medalju u kategoriji rakija od voća sa sjemenkama.

– Nježni medni i voćni buke, s notama kruške. Kompleksan i cvjetan, dugotrajan završetak s dozom topline. Dašak bodljikavosti nadopunjuje slatkoću, mišljenje je žirija.

I na kraju, Dunjevača Barrique dobila je 88 bodova i brončanu medalju također u kategoriji rakija od voća sa sjemenkama. – Nježni medni i voćni buke, s notama kruške. Kompleksan i cvjetan, dugotrajan završetak s dozom topline. Dašak bodljikavosti nadopunjuje slatkoću, navodi žiri.

Destilerija je za kvalitetu svojih proizvoda nagrađena i na Lyon International Trophy i Frankfurt International Trophy gdje je Kajsijevača osvojila zlatnu medalju a Viljamovka srebrnu.

– Osjećamo nevjerojatno sreću i ponos zbog osvojenih nagrada na tako renomiranim svjetskim natjecanjima. Ove nagrade rezultat su predanosti i stručnosti cijele naše obitelji koja već generacijama njeguje umijeće destilacije. Bez kontinuiranog prenošenja znanja i truda, ovakav uspjeh ne bi bio moguć. Ove nagrade su potvrda da se naša strast i posvećenost prepoznaju diljem svijeta i nadahnjuju nas da nastavimo stvarati vrhunske proizvode koji će donositi zadovoljstvo ljubiteljima širom svijeta, poručuju iz destilerije Šimić.

Tamo kulturu ispijanja kvalitetnog destilata njeguju već 30 godina. Njihove rakije izlaze iz modernog pogona opremljenog naprednom tehnologijom koja omogućuje u cijelosti, 100 posto prirodne voćne rakije i likere. Diče se i vlastitim uzgojem voća od kojega se dobivaju sasvim prirodne rakije jer se sirovina kontrolira i stvara autentičan hrvatski proizvod.

Slijede karakteristike nagrađivanih rakija.

Rakija Kajsijevača, karakteristična je i prepoznatljiva po svom posebnom mirisu i okusu, proizvedena je od najkvalitetnijih plodova marelice. Posebnim načinom prerade očuvana je aroma i okus ovog osobitog voća.

Rakija Viljamovka, najcjenjenija je među rakijama, proizvodi se isključivo od kruške Viljamovke. Prepoznatljivog mirnog, plemenitog okusa, veoma otmjena. Pažljivom destilacijom sačuvan je karakterističan okus i intenzivan i plemenita aroma Viljamovke.

Rakija Dunjevača Barrique, proizvedena od najkvalitetnijih plodova dunje te karakterističnog i prepoznatljivog mirisa i okusa. Posebnim tehnološkim procesom proizvodnje očuvana je posebna aroma dunje i profinjen okus. Pruža istinsko uživanje ljubiteljima vrhunske Dunjevače.

Rakija Šljivovica Barrique, dobivena dvostrukom destilacijom pažljivo odabranih tri vrsta šljiva iz vlastitog uzgoja. Odležala je u barrique bačvama tri godine te predstavlja odličan primjer harmoničnog spoja šljive i hrasta koji daje dubinu i bogatstvo okusu i mirisu. Prepoznatljivog je savršeno izbalansiranog i intenzivnog voćnog okusa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)