Objavljen Godišnji plan objave poziva na dostavu projektnih prijedloga – nastavlja se projekt Zaželi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Nakon što je krajem travnja na sjednici Vlade Republike Hrvatske prihvaćena Odluka o davanju suglasnosti za pokretanje postupka za dodjelu sredstava Europske unije za specifični cilj 9.i.1. Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020., za program „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III.”, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Upravljačko tijelo Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., objavilo je Godišnji plan objave poziva na dostavu projektnih prijedloga OPULJP-a, s ciljem informiranja javnosti i omogućavanja pravovremene pripreme projektnih prijedloga potencijalnih prijavitelja – prenosi Grad Požega.

Za program „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ predviđeno je financiranje iz postojeće perspektive u okviru OPULJP-a 2014.-2020. kako bi se osigurao prijelazni period do usvajanja novog programa ESF+. Trajanje provedbe i pružanje usluge krajnjim korisnicima u okviru predložene III. faze planirano je u trajanju od šest mjeseci u ukupnom iznosu od 200 milijuna kuna. S obzirom da svi projekti iz prethodne faze završavaju do ljeta 2022. godine, planira se početak provedbe ugovora iz III. faze tijekom druge polovice ove godine. Tako je naveden indikativan datum objave poziva već u svibnju ove godine, dok je kao indikativni datum objave rezultata naveden rujan 2022. godine. Grad Požega spremno čeka otvaranje poziva kako bi što prije omogućio nastavak projekta, čime se nastavlja dobra praksa uspostavljena na širem gradskom području.

Program Zaželi do sada je financiran iz Europskog socijalnog fonda 2014.-2020. u iznosu od 1,8 milijardi kuna u okviru kojeg je ugovoreno 748 projekata, zaposlilo se više od 9 800 teže zapošljivih žena koje su skrbile o 79 tisuća starijih i nemoćnih osoba diljem Hrvatske. Podsjetimo kako je Grad Požega od 1. prosinca 2017. do 1. travnja 2020. godine provodio projekt PUK 40 putem kojega je bilo zaposleno 40 žena i to za 392 krajnja korisnika, dok je od 18. lipnja 2020. do 18. prosinca 2021. godine aktivan bio projekt PUK50 kroz koji je zaposleno 50 žena koje su pomagale 456 korisnika.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika