Objavljen poziv za davanje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Požege u 2024. godini

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Do 15. siječnja otvoren je javni poziv za davanje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Požege u 2024. godini. Prijedloge mogu uputiti građani, trgovačka društva, ustanove i druge pravne osobe. Javna priznanja Grada Požege razvrstana su u pet različitih nagrada: povelja humanosti, počasni građanin, nagrada za životno djelo, godišnja nagrada i kolektivna nagrada – prenosi Grad Požega.

Povelja humanosti Grada Požege – Povelja humanosti može se dodijeliti pojedincima i skupinama građana za humana djela učinjena na području Grada Požege, Požeško – slavonske županije te Republike Hrvatske. Godišnje se dodjeljuje jedna povelja humanosti.

Proglašenje počasnim građaninom Grada Požege – Počasnim građaninom Grada Požege mogu se proglasiti građani RH ili strani državljani, koji su naročito zaslužni za napredak Grada Požege, Požeško – slavonske županije i Republike Hrvatske te za mir i napredak u svijetu. Osobi koja je proglašena počasnim građaninom uručuje se počasna povelja.

Nagrada Grada Požege za životno djelo – Godišnje se dodjeljuju dvije nagrade i to u vidu plakete i novčane nagrade. Nagrada za životno djelo dodjeljuje se osobama koje su svojim dugogodišnjim radom ili određenim djelima dale doprinos u području gospodarstvenog ili društvenog života od posebnog značaja za Grad Požegu.

Godišnja nagrada Grada Požege – Godišnja nagrada Grada Požege je osobna nagrada koja se dodjeljuje pojedincima za njihov doprinos u jednom ili više područja gospodarstvenog ili društvenog života. Godišnje se može dodijeliti do pet nagrada, a dodjeljuju se u vidu plakete i prigodnog poklona.

Kolektivna nagrada Grada Požege – Kolektivna nagrada Grada Požege dodjeljuje se poduzećima i drugim pravnim osobama za njihov doprinos u jednom ili više područja gospodarstvenog ili društvenog života. Godišnje se dodjeljuju do pet nagrada i to u vidu plakete).

Nagrade će biti dodijeljene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u prigodi Dana Grada Požege i Grgureva, 12. ožujka 2024. godine. Prijedlozi ovlaštenih predlagatelja dostavljaju se Savjetu za zaslužne građane i javna priznanja Grada Požege do 15. siječnja 2024. godine, na adresu: Grad Požega, Trg Sv. Trojstva 1, 34000 Požega, s naznakom: „Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja Grada Požege“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *