Obnovljena pješačka staza u parku Pod gradom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Pješačka staza u parku Pod gradom duži je niz godina vapila za rekonstrukcijom. Vrlo loše postojeće stanje i dotrajalost kocki predstavljali su potencijalnu opasnost za kretanje pješaka, posebice djece koja se okupljaju u parku u neposrednoj blizini. Radovima koji su odrađeni u prosincu prošle godine rekonstruirano je 95 metara staze, izvađena je postojeća betonska galanterija te su ugrađeni novi betonski rubnjaci i opločnjaci.

Novouređenu pješačku stazu danas su obišli požeški gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić i pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel.

– Prateći potrebe građana, ali i zbog sigurnosti pješaka na ovoj stazi, što zbog prolazaka vozila, što zbog općeg stanja, ukazala se potreba za zamjenom opločnjaka i rubnjaka. Radovi su izvedeni u roku od nešto manje od mjesec dana. Kako bismo izbjegli daljnje prometovanje ovim dijelom parka koji je izrazito pješački dio, dali smo postaviti i dva stupića te je omogućen pristup samo za vatrogasni put, odnosno, ono što moramo imati zakonski. Radi se o prostoru kojim svakodnevno prolaze djeca, borave tu kada je lijepo vrijeme i ne možemo dopustiti da tu prolaze dostavna vozila, u privatne ili bilo koje druge svrhe. – rekla je pročelnica.

Investitor je Grad Požega, izvođač radova Ceste Požega d.o.o., a njihova vrijednost 80.915,63 kuna.

Radovi poput ovih mali su zahvati, ali koji uvelike doprinose standardu života u gradu. Takvih i sličnih radova po požeškim ulicama i javnim površinama uskoro će biti i više, najavio je gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić.

– Ima puno ovakvih mjesta i Grad Požega je za takve poslove u gradu predvidio značajna sredstva. Želimo urediti grad da šetnice, zelene površine i gradske ulice izgledaju puno bolje no što izgledaju u ovom trenutku. – rekao je gradonačelnik.


Izvor: Grad Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika