Od 4. do 6. svibnja održat će se manifestacija “Tambura za dušu”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Ljubitelji tamburaške glazbe, pjesme i narodnog plesa ove godine će ponovno moći uživati u Kaptolu. Trodnevna manifestacija Tambura za dušu odvijat će se od 4. do 6. svibnja u športskoj dvorani Osnovne škole Vilima Korajca.
Prvoga dana očekuju nas izvedbe tamburaških orkestara pod nazivom Tambura bez granica. Ovaj događaj pokrenut je prošle godine na inicijativu Kaptolačkog tamburaškog orkestra i već je do sada privukao mnoge orkestre iz cijele regije koji njeguju ovaj oblik glazbenog izričaja. Program će započeti u 20 sati. Sljedeći dan rezerviran je za tradicionalni, 48. festival tamburaške pjesme Zlatni glas Zlatne doline. Kao što je poznato, ovaj festival je natjecateljskog karaktera te će i ove godine biti izabrane tri najbolje izvedbe od strane stručnoga žirija te jedna koju će svojim glasanjem izabrati publika. Program počinje u 20:30 sati, a bit će emitiran na nekoliko domaćih i stranih televizija.
Smotra folklor KUD-a „Ivo Čakalić“ Šokačko se kolo vije održat će se trećega dana s početkom u 19 sati. Manifestacijom će se nastojati ponovno oživjeti narodnu tradiciju podpapučkog kraja zapisanu u djelima Čič’ Ive iz Doljanovaca, ali isto tako uživati u skladbama i etnološkoj baštini gostiju. Organizatori Tambure za dušu su Općina Kaptol, Turistička zajednica Zlatni Papuk, Kaptolački tamburaški orkestar i KUD „Ivo Čakalić“, uz svesrdno pokroviteljstvo Požeško- slavonske županije.

Tekst i foto: Organizacijski odbor manifestacije „Tambura za dušu“ / Požeški.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *