Od 4. do 6. svibnja održat će se manifestacija “Tambura za dušu”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Ljubitelji tamburaške glazbe, pjesme i narodnog plesa ove godine će ponovno moći uživati u Kaptolu. Trodnevna manifestacija Tambura za dušu odvijat će se od 4. do 6. svibnja u športskoj dvorani Osnovne škole Vilima Korajca.
Prvoga dana očekuju nas izvedbe tamburaških orkestara pod nazivom Tambura bez granica. Ovaj događaj pokrenut je prošle godine na inicijativu Kaptolačkog tamburaškog orkestra i već je do sada privukao mnoge orkestre iz cijele regije koji njeguju ovaj oblik glazbenog izričaja. Program će započeti u 20 sati. Sljedeći dan rezerviran je za tradicionalni, 48. festival tamburaške pjesme Zlatni glas Zlatne doline. Kao što je poznato, ovaj festival je natjecateljskog karaktera te će i ove godine biti izabrane tri najbolje izvedbe od strane stručnoga žirija te jedna koju će svojim glasanjem izabrati publika. Program počinje u 20:30 sati, a bit će emitiran na nekoliko domaćih i stranih televizija.
Smotra folklor KUD-a „Ivo Čakalić“ Šokačko se kolo vije održat će se trećega dana s početkom u 19 sati. Manifestacijom će se nastojati ponovno oživjeti narodnu tradiciju podpapučkog kraja zapisanu u djelima Čič’ Ive iz Doljanovaca, ali isto tako uživati u skladbama i etnološkoj baštini gostiju. Organizatori Tambure za dušu su Općina Kaptol, Turistička zajednica Zlatni Papuk, Kaptolački tamburaški orkestar i KUD „Ivo Čakalić“, uz svesrdno pokroviteljstvo Požeško- slavonske županije.

Tekst i foto: Organizacijski odbor manifestacije „Tambura za dušu“ / Požeški.hr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)