Od danas su na snazi nove cijene goriva. Evo koliko koštaju benzin i dizel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Za dva i jedan cent po litri poskupjelo je gorivo od ove srijede, nakon što je jučer Vlada donijela novu uredbu na održanoj telefonskoj sjednici. Benzinsko gorivo tako od danas iznosi 1,40 eura, što je povećanje od dva centa, a isto po litri iznosi i cijena dizela koji je poskupio za jedan cent – prenosi Večernji list.

Manje poskupljenje je i na plavom dizelu koji je sad za dva centa po litri skuplji, i tako iznosi 0,87 eura. Svaki po jedan cent poskupio je i UNP za spremnike koji sada iznosi 1,18 eura po kili, kao i UNP za boce koji iznosi 1,74 eura po kili. 

Ovaj režim, najavila je Vlada kao i posljednjih mjeseci, vrijedit će iduća dva tjedna

‘S obzirom da i dalje postoje okolnosti koje utječu na povećanje cijena energenata te nastavno na snižavanja visine trošarine tijekom 2022. i 2023. godine, predloženom izmjenom Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju se radi sprečavanja njihovih negativnih utjecaja, predlaže snižavanje visine trošarine za najprodavanije energente bezolovni motorni benzin i dizelsko gorivo, za razdoblje od 3. siječnja do 15. siječnja 2024., i to za 56,31 eura na 1.000,00 litara bezolovnog motornog benzina i 23,13 eura na 1.000,00 litara dizelskog goriva odnosno 0,0563 eura po litri bezolovnog motornog benzina te 0,0231 eura po litri dizelskog goriva’, objavila je Vlada.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)