Od ovog pleterničkog poduzetnika bi svi trebali nešto naučiti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Vrijeme u kojem živimo, na žalost je sve samo ne lijepo.
Nakon što nas je pogodila pandemija uzrokovana korona virusom prije više od dvije godine, a koja traje i dan danas, ništa manje zlo pogodilo je i Ukrajinu, koja se nalazi u obrambenom ratu protiv Rusije koja ju je napala.

Ponukani tim primjerom, mnogi su se pozvali na tragediju koja je zadesila Hrvatsku 1991. godine, kada je u želji za osamostaljenjem, Hrvatsku kukavički napao agresor – Jugoslavenska narodna armija.

Milijuni Ukrajinaca izgubili su svoje domove koje je bez nekog valjanog razloga, uništila vojska Vladimira Putina.
Između ostalog, jedna od zemalja koja je pokazala veliko srce i koja nesebično pomaže ukrajinskom stanovništvu je zasigurno naša mala, ali velika Hrvatska, mala površinom, ali velika srcem.
Osim što smo tragedije i bol rata i ratnih stradanja osjetili na vlastitoj koži, Hrvatski narod je jednostavno rečeno narod koji je uvijek spreman pomoći.

Osim današnjeg članka o gospodinu Mati Grgiću iz Eminovaca kraj Požege, koji je u svoj dom primio sedmero izbjeglica iz Ukrajine, dobili smo informaciju o još jednoj predivnoj gesti s područja naše županije.

Doznali smo da je poduzetnik s područja grada Pleternice, gospodin Flamenko Senjak poznatiji kao Flac također nesebično reagirao i udomio peteročlanu obitelj iz Ukrajine, oca, majku i troje djece.

Od troje djece, dvoje ima najviši stupanj invalidnosti, u potpunosti su nepokretna.

Gospodin Senjak, obitelji iz Ukrajine, osigurao je apsolutno sve, od financijske pomoći, drva za ogrjev, lijekova ali i hrane i pića te obuće i odjeće.
U potpunosti i bez naknade, velikodušno im je dao svoj dom na korištenje, bez ikakve naknade i bez očekivanja za uzvraćanjem u bilo kome smislu.

Nismo htjeli da ovakva nesebičnost i veličina čovjeka ostane nezapažena.
Gospodin Senjak, pokazao je svoju veličinu i to u smislu koliko je velik kao čovjek.

Ovim putem mu čestitamo, lijepo je vidjeti da još postoje takvi ljudi, a mogu li ostali, prije svega poduzetnici napraviti nešto ovakvo ili ovome slično, ostaje tek za vidjeti.
Nadamo se da će priča gospodina Senjaka potaknuti i mnoge druge na širenje ovog “lanca” dobrote i ljudskosti!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *