Odbor za međugradsku i međunarodnu suradnju Grada Požege: Pomoć Ukrajini neće izostati

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Posljednjih dana cijeli svijet prati neizvjestan razvoj situacije na istoku Europe. Dramatično pogoršanje sigurnosne situacije u Ukrajini, uzrokovano vojnom akcijom koja prijeti suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, dovodi do katastrofalnih posljedica po ljudske živote i imovinu. Humanitarne posljedice po civilno stanovništvo već sada su pogubne i devastirajuće i zasigurno će razni oblici pomoći biti prijeko potrebni.

S tim ciljem gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić sazvao je danas, 28. veljače izvanredan sastanak Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju. Naime, Grad Požega je 2019. godine, nakon dugogodišnje suradnje Veleučilišta u Požegi i Ekonomskog fakulteta u Uzhorodu u Ukrajini proširio međunarodnu suradnju na razinu gradova prijatelja te će na tom tragu Grad Požega i Veleučilište u Požegi ponuditi pomoć pri zbrinjavanju tamošnjih studenata osiguravanjem njihovog smještaja, troškova boravka i studiranja u našem gradu.

Grad Požega također će ponuditi pomoć gradu Uzhorodu sukladno dogovoru s gradonačelnikom Bohdanom Andriyivim. U svakodnevnom smo kontaktu s Ministarstvom unutarnjih poslova, ravnateljstvom civilne zaštite i Crvenim križem kako bi pravodobno mogli pružiti traženu pomoć.

Danas će simbolično i zgrada Gradskog kazališta Požega zasvijetliti u bojama ukrajinske zastave.

Prenosi Grad Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika