Odigrano treće kolo Katoličke malonogometne lige Požeške biskupije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U subotu 13. siječnja 2024. održano je treće kolo Katoličke malonogometne lige Požeške biskupije. Uz odigravanje utakmica, sastavni dio trećeg kola Lige bio je duhovno-molitveni program u požeškoj crkvi sv. Lovre. Nakon pozdravnih riječi povjerenika za pastoral mladih Marijana Pavelića mladim sportašima je kratku katehezu na temu očinstva održao Matej Filipović, prefekt Kolegija i vjeroučitelj u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi. Katehezu je započeo osobnim svjedočanstvom prisjetivši se svoga djetinjstva u kojem je nogomet zauzimao važno mjesto. Kroz nogomet je sazrijevao, upoznavao sebe i stjecao prijatelje. Kada se nakon osnovne škole upisao u požeški Kolegij sa željom da postane svećenik, bio je uvjeren da će se zbog svećeničkog poziva morati odreći nogometa. No, dogodio se neočekivani preokret – baš je u Kolegiju, a osobito u Bogosloviji dobio mogućnost još više igrati nogomet i to sa vrhunskim ekipama. Pohvalio se kako je kao bogoslov i svećenik u Rimu sudjelovao na Clericus cupu, svjetskom nogometnom prvenstvu bogoslovija te je imao priliku igrati s nogometašima iz cijeloga svijeta. Prefekt Filipović kazao je potom kako je upravo igrajući nogomet na poseban način gradio svoj odnos s ocem koji se također bavio nogometom, a u kojem je on oduvijek nalazi uzor, oslonac i pomoć. Progovorio je zatim o važnosti uloge oca koja je svojevrsni temelj i za odnos s Bogom kojega je Isus predstavio kao našeg Nebeskog oca.

Govoreći nadalje o izazovima i svojevrsnoj krizi očinstva istaknuo je neke vrline sv. Josipa kao uzora očinstva: preuzima brigu i odgovornost, uvažava druge, zna gdje mu je mjesto i ne bježi od misije koja mu je povjerena, štiti i brani, savjetuje i ohrabruje one oko sebe, ne boji se u određenim situacijama života priznati se slabim čovjekom te također zna iščeznuti kada je to potrebno. Zaključujući svoju katehezu prefekt Filipović je primijetio da i među nazočnim sportašima ima mladih očeva, a neki će to uskoro postati. Poručio im je da svojoj djeci budu čvrst oslonac te ih je pozvao da zajednički mole za svoje očeve i buduće očinstvo u euharistijskom klanjanju koje je uslijedilo.

Nakon duhovno-molitvenog programa započelo je odigravanje utakmica trećeg kola u Sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ u Požegi i Sportskoj dvorani Osnovne škole fra Kaje Adžića u Pleternici prema dogovorenom rasporedu. Sukladno rezultatima utakmica triju odigranih kola Lige i zbrojenim bodovima, u završnicu Katoličke malonogometne lige Požeške biskupije koja će se igrati u subotu 20. siječnja u Požegi, ušle su malonogometne ekipe: Župa sv. Barbare, Jakšić; Župa sv. Petra i Pavla Apostola, Kaptol; Župa sv. Franje Asiškog, Lipik; Župa Uznesenja BDM, Nova Bukovica; Župa Blažene Djevice Marije, Nova Kapela; Župa sv. Nikole Biskupa, Pleternica; Župa sv. Tome Apostola, Rajić te Župa Bezgrješnog začeća BDM, Vetovo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *