Održan Dan otvorenih vrata policije

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Jučer je u Požegi u Osječkoj ulici na platou ispred Tehničke i Obrtničke škole, održana manifestacija „Dan otvorenih vrata policije“ na kojoj su građani, a posebice srednjoškolci iz prve ruke mogli saznati kako postati policajac.

Policijski službenici Policijske postaje Požega i Pakrac su prezentirali opremu (uređaj za snimanje brzine, uređaje za mjerenje koncentracije alkohola, uređaj za utvrđivanje prisutnosti droge u organizmu, vozilo za očevide, presretač i motocikle). Nadalje, policijski službenici Ureda načelnika su prezentirali nacionalne programe koje provode, dok su policijski službenici kriminalističke policije prezentirali testere za droge te uzorke raznih vrsta droga, kao i opremu kriminalističke tehnike. Policijski službenik protueksplozijske zaštite prezentirao je svoju opremu i rad. Interventna jedinica policije je prezentirala opremu i naoružanje koje koriste te demonstrirala borilačke vještine, primjenu palice, oružja i taktike postupanja te primjenu policijskih ovlasti.

Prisutni su imali mogućnost pogledati i osobno pokušati proći poligon za provjere tjelesne i motoričke sposobnosti budućih policajki i policajaca što je određeni dio posjetitelja i probao.

Rad policije predstavila je i Maya, policijski pas koji je licenciran za praćenje ljudskog traga te je prezentirana vježba simulacija bijega osobe.

Na Danu otvorenih vrata policije sudjelovali i pravosudni policajci te je demo team službenika pravosudne policije predstavio svoj rad i postupanja pravosudnih policajaca u incidentnim situacijama.

Po prvi puta je sudjelovao i DEMO TEAM Policijske škole „Josip Jović“ koji je izveo pokaznu vježbu rukovanja i korištenja osnovnog i posebnog naoružanja policijskih službenika.

Podsjećamo da je Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo  Natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2024./2025. godini i Natječaj za upis učenika u III. razred Policijske škole „Josip Jović“ za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka u 2024./2025. godini.

Cilj ove manifestacije je potaknuti učenike drugih razreda te završnih razreda srednjih škola kao i druge  sugrađane da se uključe u program školovanja  Policijske akademije te postanu perspektivni policajci i policajke.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)