Održan je humanitarni koncert za Udrugu osoba s invaliditetom Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U četvrtak, 18. siječnja 2024. Krešimir Stražanac, bas-bariton i Krešimir Starčević, klavir održali su Humanitarni koncert za Udrugu OSI Požega. Koncert je održan u svrhu prikupljanja sredstava za nabavku prilagođenog kombija za prijevoz osoba s invaliditetom. Zahvaljujemo našim izvođačima i publici što su podržali ovu humanitarnu akciju – prenosi Glazbena Škola Požega.

U 2023. godini Krešimir Stražanac i Krešimir Starčević nizom su koncerata obilježili 150. obljetnicu rođenja dvojice velikana ruskog pijanista, dirigenta i skladatelja Sergeja Rahmanjinova te hrvatskog skladatelja i pedagoga Blagoja Berse.

Bas-bariton KREŠIMIR STRAŽANAC u sezoni 2022./2023. nastupio je međuo stalim s Berlinskom filharmonijom i šefom dirigentom Kirillom Petrenkom u dvorani Berlinske filharmonije, bazilici La Sagrada Familia u Barceloni te Auditorio Nacionalde Musical u Madridu; ostvario je naslovne uloge u premijerama opera Orfej G. Ph. Telemanna i Oslobođenje Ruggiera s otoka Alcine F. Caccinija u Theateran der Wien u Beču, te druge važne uloge u operama Alfonso i Estrella F. Schuberta u Helsinkiju te opere Tripintosa C. M. von Webera u Gewandhausu u Leipzigu, koncerte na Bachovom festivalu u Montrealu pod ravnanjem Masaakija Suzukija te izvedbe diljem Europe Bachovog Božićnog oratorija pod ravnanjem Christopha Rousseta kao i Miseuh-molute Muke po Ivanu pod ravnanjem Philippa Herrewegha.

Pijanist KREŠIMIR STARČEVIĆ proteklih godina privlači pozornost osmišljavajući i izvodeći koncerte kojima obilježava značajne obljetnice rođenja ili smrti velikih skladatelja. Ove godine su to 150. obljetnice rođenja Sergeja Rahmanjinova i Blagoja Berse. Njihova klavirska trija izveo je uz violinista Marca Grazianija i violončelisticu Laticu Anić na Dubrovačkim ljetnim igrama, Osorskim glazbenim večerima i u maloj dvorani Lisinski u Zagrebu, dok je solo pjesme predstavio uz bas-baritona Krešimira Stražanca na turneji po Brazilu, Festivalu hrvatske glazbe u Beču te gradovima diljem Hrvatske.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *