Održan sastanak Organizacijskog odbora 19. Olimpijskog festivala Dječjih vrtića Požeško-slavonske županije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Ove godine će olimpijsku prisegu položiti djeca iz Dječjeg vrtića Čaglin čija ekipa prvi put sudjeluje na Olimpijadi. Zastavu Hrvatskog olimpijskog odbora tijekom svečane ceremonije otvaranja nosit će 12 natjecatelja (svaka ekipa će odrediti po jednog nositelja) – prenosi Požeški športski savez.

Dječji vrtići će pripremiti djecu za natjecanje a svi koji imaju potrebu za stručnu pomoć mogu se obratiti Požeškom športskom savezu. 

Djeca će se natjecati u atletici (trčanje na 50 metara, štafeta 4×25 metara, skok udalj i bacanje loptice) i malom nogometu, a od ove godine i u vrtku – rukometu u vrtićima.

Radi se o natjecanju u kojem se jedna ekipa sastoji od 10 igrača (5 djevojčica i 5 dječaka), a rukometno natjecanje održava se između dvije ekipe koje se međusobno natječu  i to istovremeno na dva poligona. Natjecanje se provodi na travnatom terenu. Natjecatelji svladavaju prepreke (čunjeve, prepone) na poligonu i spužvastom loptom s udaljenosti od 4 metra gađaju prazan gol dimenzija 95×70 centimetara. Pobjednik je ekipa koja prva postigne 10 pogodaka (lopta mora proći okvir gola). Svaki igrač i igračica može više puta izvoditi poligon istim redoslijedom dok se ne postigne 10 golova po ekipi, a vremenski rok nije zadan. Pobjednička ekipa osvaja 10 bodova kao i kod pobjede u malom nogometu. Pobjednik prolazi u idući krug, a poraženi više ne sudjeluje u natjecanju. 

Naslov ukupnog pobjednika brani ekipa Dječjeg vrtića Maslačak Pakrac koja je osvojila posljednja dva Festivala održana 2018. i 2019. godine. Prije toga je dvostruki pobjednik bio Dječji vrtić Cvjetna livada Požega (2016. i 2017.).

Vrtićima će se naknadno dostaviti i raspored kompletnog natjecanja na 19. Olimpijskom festivalu Dječjih vrtića Požeško – slavonske županije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *