Održana 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Požege

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Na jučer održanoj 14. sjednici Gradskog vijeća Grada Požege vijećnici su odlučivali o osam točaka dnevnog reda.
Gradski vijećnici većinom glasova usvojili su izvješće o radu Gradonačelnika Grada Požege za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2022. godine te polugodišnji izvještaj Proračuna Grada Požege za 2022. godinu. Osvojeno je i izvješće o realizaciji Programa javnih potreba u kulturi u Gradu Požegi za prvo polugodište 2022. godine, te javnim potrebama u predškolskom odgoju i školstvu, sportu, socijalnoj skrbi, turizmu i ostalim udrugama i društvima građana – prenosi Grad Požega.

Gradsko vijeće prihvatilo je Prijedlog odluke o sklapanju Sporazuma o prijateljstvu i suradnji između Grada Požege i Grada Makarske. Naime, Gradsko vijeće Grada Makarske krajem kolovoza dalo je suglasnost za sklapanje ovog Sporazuma, a nakon što to učinilo i Gradsko vijeće Grada Požege, stekli su se uvjeti za potpisivanje Sporazuma od strane gradonačelnika Makarske dr.sc. Zorana Paunovića i gradonačelnika Požege dr.sc. Željka Glavića.

Usvojen je i prijedlog Odluke o imenovanju Lidije Španiček, prof.art., muzejske savjetnice za vršiteljicu dužnosti ravnatelja Gradskog muzeja Požega i to počev od 19. rujna 2022. godine pa sve do okončanja ponovljenog javnog natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja, a najduže do godinu dana.

Gradski vijećnici usvojili su i Odluku o izmjeni Odluke o parkiranju sukladno kojoj i u skladu s projektnom dokumentacijom o rekonstrukciji Ulice Franje Thauzyja sama ulica postaje pješačka zona. Usvojeno je i Rješenje o razrješenju i imenovanju članova Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *