Održana 18. sjednica Gradskog vijeća – usvojen proračun za 2024. godinu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U Gradskoj vijećnici Grada Kutjeva održana je 18. sjednica Gradskog vijeća. Pred vijećnicima se, kao što je to i običaj na posljednjoj sjednici u godini, našlo puno točaka – njih 35. Uz Odluku o II. izmjenama i dopunama Proračuna Grada Kutjeva za 2023. godinu usvojeno je i 11 izmjena programa za 2023. – prenosi Kutjevački.hr.

Nakon usvojenog rebalansa, gradonačelnik i pročelnik JUO-a Dinko Špoljarić ukratko su prezentirali Plan Proračuna Grada Kutjeva za 2024. godinu s projekcijama za 2025. i 2026. Rečeno je da je Proračun ovaj put rađen na način da se razdijeli na što više pozicija kako bi bio transparentniji. Definirana je namjena sredstava po mjesnim odborima u ukupnom iznosu od 235 tisuća eura, za udruge je osigurano 260 tisuća eura, u planu su tri programa pomoći stanovništvu – rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji (50 tisuća eura), pomoć gospodarstvu (50 tisuća eura), pomoć poljoprivrednicima (50 tisuća eura). Gradonačelnik je nabrojao projekte u pripremi i one koji su u tijeku, čekaju se dozvole, natječaji, a to sve iziskuje puno troškova unaprijed. Jednoglasno je usvojen Plan Proračuna za 2024. s projekcijama za 2025. i 2026. kao i svi programi koji idu uz njega.

Razgovaralo se i o česticama na Gospodarskoj zoni Kamenjača – izvršeno je već nekoliko povrata čestica, a odlučeno je da će biti prihvaćeni zahtjevi za prodaju nekretnina koji su pristigli. Donesen je i usvojen novi Pravilnik o jednostavnoj nabavi robe, usluga i radova te provedbi projektnih natječaja na koje se ne primjenjuje Zakon o javnoj nabavi.

Gradonačelnik Josip Budimir i predsjednik vijeća Branko Vido naposljetku su zahvalili prisutnima na konstruktivnim raspravama i komentarima te kvalitetnoj suradnji.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)