Održana izborna skupština Udruge invalida rada Pakrac-Lipik

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U prostoru Gradske vijećnice Grada Pakraca – Kuriji Janković, održana je izborna skupština Udruge invalida rada Pakrac-Lipik kojoj su uz predsjednika i članove skupštine prisustvovali i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević te zamjenik županice Ferdinand Troha – prenosi Compas.

Dosadašnjem predsjedniku Udruge Zlatku Pečaniću potvrđen je novi četverogodišnji mandat, a dužnost dopredsjednice obnašat će Zdenka Lulić. Tajnik Udruge je Luka Major, a u predsjedništvo su ponovo izabrani Antun Oblak, Anđelka Jušta te Vinko Špelić.

U prošlogodišnjem izvješću o radu istaknuto je kako je obilježena 10. godišnjica završetka radova i useljenja u njihov prostor u Cesarčevoj ulici u Pakracu te sudjelovanje na brojnim lokalnim i drugim manifestacijama koje su organizirale srodne udruge, na kojima su održana natjecanja u raznim sportskim disciplinama.

Između ostaloga, na skupštini je istaknuta i participacija u projektu „Informirani i sigurni u trećoj životnoj dobi“ u sklopu kojega su s Hrvatskim savezom udruga invalida rada članovima podijelili poklon od četrdesetak paketa namirnica te higijenskih i kućanskih potrepština.

Rečeno je i kako su prošle godine zbog aglomeracijskih radova imali nepredviđene troškove  (op.a. puknuće cijevi) uređenja vlastitog prostora Udruge čime je uništen laminat, a sredstva za sanaciju osigurali su gradovi Lipik i Pakrac, na čemu su članovi izrazili zahvalnost. Dobrovoljni rad u sklopu kojeg su upoznavali članove s pravima, povlasticama i mogućnostima koje su im dostupne kao osobama koje imaju određeno tjelesno oštećenje, također je spomenut kao dio aktivnosti Udruge.

Što se tiče financijskih sredstava, prošlogodišnji prihodi Udruge iznosili su 33.000 kuna (iz proračunskih sredstava Grada Lipika, Grada Pakraca, Požeško-slavonske županije i Saveza udruga invalida rada). Istaknuto je kako će se slijedeće godine održati obilježavanje 55 godina rada Udruge te Nacionalnog dana invalida rada, kao i organizacija 12. susreta osoba s invaliditetom, a članovi Udruge sudjelovat će i na svim lokalnim manifestacijama.

Podršku radu ove vrijedne Udruge iskazala je pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević pozvavši ih da se jave na gradske natječaje, a pozdrave požeško-slavonske županice prenio je njezin zamjenik Ferdinand Troha čestitavši im na radu te poželjevši nastavak dobre suradnje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *