Održana javna tribina Ministarstva hrvatskih branitelja

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U ponedjeljak je u prostoru Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi održana javna tribina „Programi i projekti Ministarstva hrvatskih branitelja vezani za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata, te članove njihovih obitelji“.

Tribinu su organizirali Ministarstvo hrvatskih branitelja i Grad Požega. Na tribini su sudjelovali: državni tajnik Darko Nekić, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić i gradonačelnik grada Požege Željko Glavić. Predavanje su održali Voditelj Ureda za hrvatske branitelje Požeško-slavonske županije Miroslav Bagarić i djelatnica Centra za psihosocijalnu pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja u Domu hrvatskih branitelja u Pakracu Ivana Feltrin – prenosi Grad Požega.

Državni tajnik Darko Nekić predstavio je novi Zakon o braniteljima i u ime Ministarstva hrvatskih branitelja pozdravio sve okupljene.

Županica je u svom govoru zahvalila Ministarstvu hrvatskih branitelja na inicijativi održavanja ovakvih sastanaka, podsjećajući na žrtvu Domovinskog rata i obvezu onih koji ostaju na građenju Hrvatske kakvu su sanjali hrvatski branitelji.

„Ono što, zasigurno i kao županica  Požeško-slavonske županije mogu obećati da  ću i osobno ali i Institucije će držati do digniteta Domovinskog rata, do digniteta svakog hrvatskog branitelja čineći one male korake kako bi u ovom društvu stvarali i stvorili Hrvatsku kakvu ste vi sanjali.“

„Teško je izbrisati bol zbog gubitka najbližih, najdražih osoba, teško je  nekoga utješiti nakon što je izgubio dio tijela, nakon što je teško obolio i teško je naći rješenja koja bi to mogla izbrisati, zato ovakvi sastanci, ovakva, rekao bih druženja i rasprava o toj temi značajno doprinosi smanjenju problema.“ – izjavio je gradonačelnik u svom pozdravnom govoru.

Predstavljen je i protumačen novi Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. Naglašeni su zdravstveni programi i preventivni zdravstveni pregledi hrvatskih branitelja, kao i preventivne aktivnosti u cilju zaštite zdravlja i kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Izloženi su programi rehabilitacije, pravna, socijalna i psihološka pomoć te mogućnosti školovanja i zapošljavanja.

Između ostalog predstavljen je rad i korištenje Javnih ustanova Veteranskih centara Ministarstva hrvatskih branitelja u Daruvaru, Petrinji, Sinju i Šibeniku te Smještajno-rehabilitacijske ustanove Dom hrvatskih veterana u Lipiku.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)