Održana konferencija „ITU urbana agenda za RH do 2023.“ Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U utorak, 16. svibnja 2023. godine u Zagrebu u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije održana je konferencija pod nazivom „ITU urbana agenda za RH do 2023.“
Konferencija je okupila predstavnike lokalne samouprave, te stručnjake i znanstvenike s područja urbanog razvoja. Tom je prigodom ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić predstavnicima 22 hrvatska grada dodijelio odluke o provođenju ITU mehanizma. U ime Grada Požege predmetnu Odluku je primio gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić – prenosi Grad Požega.
Riječ je o odlukama koje čine korak prema konačnom ostvarenju financijskog mehanizma posebno osmišljenog za gradove koji će pomoću njega provoditi integrirana ulaganja u strateški značajne projekte za cijelu urbano područje.

Indikativna alokacija za projekte Grada Požege i ostalih jedinica lokalne samouprave koje ulaze u sastav urbanog područja grada Požege (Pleternica, Jakšić, Kaptol, Velika i Brestovac) iznosi 18 milijuna eura.

Konferencija je osim dodjele ranije spomenutih Odluka obuhvatila niz stručnih prezentacije, izlaganja i panel-rasprava na temu urbanog razvoja te razmjenu iskustava stručnjaka, znanstvenika i predstavnika javne uprave.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *