Održana konstituirajuća sjednica Dječjeg Gradskog vijeća

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Dana 2. listopada 2023. godine u Gradskoj vijećnici u Požegi održana je 1. konstituirajuća sjednica Dječjeg Gradskog vijeća Grada Požege. Sjednici je prisustvovalo 12 novoizabranih vijećnika s triju gradskih osnovnih škola, zajedno sa svojim mentorima – prenosi Grad Požega.

Uvodnu riječ dobrodošlice vijećnicima je uputio gradonačelnik grada Požege dr.sc. Željko Glavić, dok im je riječi ohrabrenja uputila predsjednica DND-a Požega Sanja Mišić. 1. konstituirajuću sjednicu, kao i izbore za predsjednika/cu, gradonačelnika/cu kao i njihove zamjenike, preuzele su voditeljice Dječjeg gradskog vijeća Vlasta Jezerčić i Jelena Potočnik.

Vijećnici su jednoglasno prisegnuli na odgovorno djelovanje u Dječjem vijeću i borbi za dječja prava te izabrali svoje predstavnike. Za predsjednika DGV-a izabran je učenik Patrik Zima, a za njegovu zamjenicu izabrana je učenica Marija Crnjac. Dječje gradsko vijeće je nakon 7 godina dobilo i svoju gradonačelnicu Ines Matković, učenicu Kempfove škole, a njezin zamjenik je učenik Stjepan Ćališ.

Nakon završetka sjednice vijećnici, novoizabrani predsjednik i gradonačelnica su se s voditeljicama uputili na Trg sv. Terezije Avilske kako bi otvorili Dječji tjedan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *