Održana promocija zbirke pjesama Iz beskraja tišine Matee Bobek

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Predstavljanje zbirke pjesama Iz beskraja tišine Matee Bobek održano je 26. siječnja 2022. godine u 18 sati na Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega – prenosi Gradska knjižnica Požega.

Ova rođena Požežanka tom je prilikom predstavila svoju prvu knjigu sa 109 pjesama u kojima pred čitatelje podastire vlastita životna iskustva, uspone i padove opisujući unutarnje borbe, bitke glave i srca te slavi život, dobrotu, zahvalnost i ustrajnost, a ponajprije ljubav kao pokretačku silu koja čini čuda, inspirira, ispunjava sve pukotine bića, sveprisutnu ljubav kao nešto najvažnije što svemu daje smisao. 

Stipan Crnković, autor slika na koricama i u samoj zbirci, govorio je o svojem angažmanu u vezi s knjigom i suradnjom s autoricom. Program je upotpunjen interpretacijom pjesama te glazbenim nastupom profesora gitare Antuna Markulića, a na samom kraju susreta pjesnikinja je publiku počastila sevdalinkom otpjevavši Eminu Alekse Šantića.

Ova zbirka netipičnih priča sadržaj je deset godina rada i savršeno detaljno prikazuje razmišljanja i svakodnevnicu jedne mlade žene s milijun pitanja bez odgovora u svojoj glavi.

Njome sam htjela istaknuti sve one najvažnije životne vrijednosti koje su, dok sam ih pisala, dotakle i nadahnule mene osobno, ali i mnoge druge ljude, prije svega žene sličnog razmišljanja, na bolji osjećaj sebe u vlastitoj koži. Kroz „obični„ razgovor doživjele su i prepoznale upravo ono što sam i željela poručiti, a to je da je ljubav jedina prava hrana našeg bića i da je nikad ne smijemo prestati tražiti, ali u sebi. 

Zbirka je poticaj svima koji je budu čitali, da uvijek slušaju sebe i onaj suptilni, ali sveprisutni glas u sebi, da vjeruju u sebe baš onda kad nitko u njih ne vjeruje i da nikad, ali baš nikad ne odustaju od onoga što vole i zbog čega im srce jače kuca. ― Matea Bobek
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *