Održana Skupština DVD Brestovac: Zapovjedniku Ugrinu dodijeljena plaketa za 25 godina rada

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Na Skupštini održanoj 18. ožujka 2023. godine u novom Vatrogasnom domu u Brestovcu za novog predsjednika, umjesto dosadašnjeg Josipa Ugrina, izabran je Mihovil Dijaković. Zapovjednik Alen Ugrin za novu tajnicu je umjesto dosadašnjeg Dejana Gomerčića, izabrao Ivanu Rakonić Leskovar. Dosadašnji predsjednik i tajnik razriješeni su dužnosti na osobni zahtjev. U prošloj godini Društvo je interveniralo u različitim slučajevima: gasili smo 6 požara na objektima, 16 požara na otvorenom prostoru, a 2 na prijevoznim sredstvima. 28 puta intervenirano je u prometu, 15 puta skidana su gnijezda stršljena, 47 ispumpavanja podruma i bunara, 5 puta su odčepljivani odvodi, a 56 puta organiziran je prijevoz vode za kućanstva. U 7 navrata rušena su stabla, dok je Društvo osiguravalo i biciklističku utrku Grand Fondo i motoutrku na stazi Zlatni Lug, što je ukupno doseglo broj od 130 intervencija. Društvo je uz nekoliko DVD-a zajedničkim snagama interveniralo pri oborinskom nevremenu 9. i 10. lipnja 2022. godine na području Brestovca, Nurkovca, Skenderovaca i Pasikovca, te 11. prosinca 2022. na području Nurkovca, Dolca i Brestovca izgradnjom zečjih nasipa u dužini 70 metara i postavljanjem vodeće barijere u dužini 60 metara.
Društvo je dodijelilo priznanja za dugogodišnji rad u DVD-u. Tako je za 40 godina medalju i priznanje primio Vinko Ugrin, a za 30 Mile Dijaković, Ivan Pipinić i Mario Ilić. Za 20 godina vjernosti vatrogastvu priznanja su dodijeljena Dariju Kosanoviću, Marku Mandiću i Josipu Dokuzoviću. Srebrnu vatrogasnu medalju primio je Adam Podnar, srebrnu vatrogasnu plamenicu Dejan Gomerčić, brončanu vatrogasnu medalju Josip Vukelić, a brončanu plamenicu Željko Kršulj. Također je zapovjedniku Alenu Ugrinu dodjeljena paketa za 25 godina rada na mjestu zapovjednika društva. Uz navedeno dodijeljne su plakete za doprinos u organizaciji 1. vatrogasnog kupa DVD Brestovac i to: Adamu Podnar, Luciji Budić, Ivani Rakonić Leskovar i Općini Brestovac, te zahvalnice nizu sponzora i donatora od pravnih do privatnih osoba te pojedinaca.
Posebno ističemo rad mladeži koja je ostvarila niz odličnih rezultata, kao i organizaciju 1. vatrogasnog kupa u Brestovcu. U prošloj godini ostvaren je prihod od oko 452 tisuće kuna uz naglasak da je većinu sredstava izdvojila Općina, osiguravši daleko više od zakonsko obvezanih 5 posto kojoj se srdačno zahvaljujemo. DVD trenutačno broji 90-tak članova, te nije bilo osipanja članstva, dok je znatan porast mladeži.
Uz 250 gostiju i uzvanika koji su uveličali Skupštinu nazočili su predstavnici Općine Brestovac na čelu s pročelnikom Bojanom Petrovićem i zamjenikom načelnika Tomislavom Čočićem. Prisutan je bio i županijski vatrogasni zapovjednik Marko Ašenbrener, te predstavnici Vatrogasne zajednice Požeštine, Vatrogasne zajednice Pakrac-Lipik, Vatrogasne zajednice Grada Požege, JVP Grada Požege, JVP Požeško-slavonske županije, Vatrogasni centri i dobrovoljna vatrogasna društva s područja Požeštine, Pakraca i Lipika te s područja općine Brestovac. Također ističemo dolazak i zahvalu gostima iz raznih krajeva Hrvatske i to: DVD “Kras” Šajpane iz Rijeke, DVD Madžari, DVD Ivanovac, DVD Orehovečki Brestovac, DVD Garešnički Brestovac i DVD Daruvarski Brestovac. Iz susjedne nam županije zahvaljujemi na dolasku predstavnicima DVD-a Bodovaljci, DVD-a Rešetari, Dvd Voćin i Našice te svim predstavnici udruga s područja Općine Brestovac.
Na kraju se posebno zahvaljujemo svim sponzorima, donatorima i pojedincima na svoj pruženoj pomoći u radu društva te na njihovim donacijama, kao i svim članovima društva te KUD-a Brestovac na pomoći u organizaciji Skupštine.
Tekst i foto: DVD Brestovac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *