Održana Skupština DVD Brestovac: Zapovjedniku Ugrinu dodijeljena plaketa za 25 godina rada

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Na Skupštini održanoj 18. ožujka 2023. godine u novom Vatrogasnom domu u Brestovcu za novog predsjednika, umjesto dosadašnjeg Josipa Ugrina, izabran je Mihovil Dijaković. Zapovjednik Alen Ugrin za novu tajnicu je umjesto dosadašnjeg Dejana Gomerčića, izabrao Ivanu Rakonić Leskovar. Dosadašnji predsjednik i tajnik razriješeni su dužnosti na osobni zahtjev. U prošloj godini Društvo je interveniralo u različitim slučajevima: gasili smo 6 požara na objektima, 16 požara na otvorenom prostoru, a 2 na prijevoznim sredstvima. 28 puta intervenirano je u prometu, 15 puta skidana su gnijezda stršljena, 47 ispumpavanja podruma i bunara, 5 puta su odčepljivani odvodi, a 56 puta organiziran je prijevoz vode za kućanstva. U 7 navrata rušena su stabla, dok je Društvo osiguravalo i biciklističku utrku Grand Fondo i motoutrku na stazi Zlatni Lug, što je ukupno doseglo broj od 130 intervencija. Društvo je uz nekoliko DVD-a zajedničkim snagama interveniralo pri oborinskom nevremenu 9. i 10. lipnja 2022. godine na području Brestovca, Nurkovca, Skenderovaca i Pasikovca, te 11. prosinca 2022. na području Nurkovca, Dolca i Brestovca izgradnjom zečjih nasipa u dužini 70 metara i postavljanjem vodeće barijere u dužini 60 metara.
Društvo je dodijelilo priznanja za dugogodišnji rad u DVD-u. Tako je za 40 godina medalju i priznanje primio Vinko Ugrin, a za 30 Mile Dijaković, Ivan Pipinić i Mario Ilić. Za 20 godina vjernosti vatrogastvu priznanja su dodijeljena Dariju Kosanoviću, Marku Mandiću i Josipu Dokuzoviću. Srebrnu vatrogasnu medalju primio je Adam Podnar, srebrnu vatrogasnu plamenicu Dejan Gomerčić, brončanu vatrogasnu medalju Josip Vukelić, a brončanu plamenicu Željko Kršulj. Također je zapovjedniku Alenu Ugrinu dodjeljena paketa za 25 godina rada na mjestu zapovjednika društva. Uz navedeno dodijeljne su plakete za doprinos u organizaciji 1. vatrogasnog kupa DVD Brestovac i to: Adamu Podnar, Luciji Budić, Ivani Rakonić Leskovar i Općini Brestovac, te zahvalnice nizu sponzora i donatora od pravnih do privatnih osoba te pojedinaca.
Posebno ističemo rad mladeži koja je ostvarila niz odličnih rezultata, kao i organizaciju 1. vatrogasnog kupa u Brestovcu. U prošloj godini ostvaren je prihod od oko 452 tisuće kuna uz naglasak da je većinu sredstava izdvojila Općina, osiguravši daleko više od zakonsko obvezanih 5 posto kojoj se srdačno zahvaljujemo. DVD trenutačno broji 90-tak članova, te nije bilo osipanja članstva, dok je znatan porast mladeži.
Uz 250 gostiju i uzvanika koji su uveličali Skupštinu nazočili su predstavnici Općine Brestovac na čelu s pročelnikom Bojanom Petrovićem i zamjenikom načelnika Tomislavom Čočićem. Prisutan je bio i županijski vatrogasni zapovjednik Marko Ašenbrener, te predstavnici Vatrogasne zajednice Požeštine, Vatrogasne zajednice Pakrac-Lipik, Vatrogasne zajednice Grada Požege, JVP Grada Požege, JVP Požeško-slavonske županije, Vatrogasni centri i dobrovoljna vatrogasna društva s područja Požeštine, Pakraca i Lipika te s područja općine Brestovac. Također ističemo dolazak i zahvalu gostima iz raznih krajeva Hrvatske i to: DVD “Kras” Šajpane iz Rijeke, DVD Madžari, DVD Ivanovac, DVD Orehovečki Brestovac, DVD Garešnički Brestovac i DVD Daruvarski Brestovac. Iz susjedne nam županije zahvaljujemi na dolasku predstavnicima DVD-a Bodovaljci, DVD-a Rešetari, Dvd Voćin i Našice te svim predstavnici udruga s područja Općine Brestovac.
Na kraju se posebno zahvaljujemo svim sponzorima, donatorima i pojedincima na svoj pruženoj pomoći u radu društva te na njihovim donacijama, kao i svim članovima društva te KUD-a Brestovac na pomoći u organizaciji Skupštine.
Tekst i foto: DVD Brestovac

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)